CNR 2011: Napoca Rally Academy la Raliul Sibiului

CNR 2011: Napoca Rally Academy la Raliul Sibiului
Napoca Rally Academy aliniaza intreg efectivul la startul Raliului Sibiului, a cincea etapa programata in sezonul 2011 al Campionatului National de Raliuri Dunlop, prima pe macadam, care urmeaza a se desfasura in perioada 7-9 iulie.
Distribuie pe Facebook

Obiectivul team-ului clujean il reprezinta o noua victorie la echipe care sa-i consolideze pozitia de lider al clasamentului general, declara Tempesta: "Tinta noastra este, ca la fiecare raliu, sa urcam pe prima treapta podiumului, dar, ca la fiecare raliu, nu va fi deloc usor. Dar noua, intregii echipe, ne place macadamul, asa incat speram sa reusim sa ne indeplinim dorintele". In ceea ce priveste echipajul Tempesta/Dorin Pulpea, Raliul Sibiului reprezinta o oportunitate de a reduce din diferenta care-i desparte de primele locuri ale clasamentului: "Este foarte important pentru noi sa nu mai pierdem puncte in fata lui Vali Porcisteaanu si Bogdan Marisca. Dimpotriva, trebuie sa recuperam! Raliul Sibiului este un raliu care ne-a placut intodauna, dar ne-a si lovit cu duritatea lui, nu de putine ori fiind nevoiti sa abandonam cand eram in lupta pentru victorie. Anul acesta, in noua configuratie, se pare ca va a fi mai putin casant pentru masini, dar eu cred in continuare ca nu va fi de loc un raliu usor! Noi tintim locul unu... dar vom vedea ce vom reusi sa obtinem la final", a punctat Tempesta.

CNR 2011: Napoca Rally Academy la Raliul Sibiului

Si Bogdan Marisca si Sebastian Itu abordeaza cu prudenta cea mai dura etapa a Campionatului National de Raliuri, dar, dupa testele de la sfarsitul saptamanii trecute, fac deplasarea la Sibiu plini de optimism: "Intram in partea de macadam a campionatului, cu, poate, cea mai dura etapa, Raliul Sibiului. Este un raliu dificil, unde nu neaparat cei mai rapizi castiga, unde sansa are o "felie" mai mare decit la alte raliuri... Suntem pregatiti, masina este gata, am facut teste cu ea in wekendul trecut, ramane de vazut daca si noi suntem "gata"... Va fi o lupta frumoasa, Vali, Szabo, Marco, Giri, Titi, sunt cu totii rapizi pe macadam, asa incat spectacolul este asigurat. Si, daca vorbim despre spectacol, il felicit pe Sorin Itu si echipa lui pentru felul in care a "desenat" acest raliu, atit din punctul de vedere al sportivilor cat, mai ales, al spectatorilor! Ne vedem la Sibiu si, vorba unui "clasic" in viata, "span maxim"...!!" , isi anunta, Bogdan, intentiile.

CNR 2011: Napoca Rally Academy la Raliul Sibiului

Echipajul Vlad Cosma/Florin Dorca savureaza revenirea la cursele pe macadam pe care spera sa recupereze punctele pierdute pe asfalt si sa se impuna in lupta stransa de la clasa 6: "In sfarsit, macadam! Sibiul este, cred, raliul pe care majoritatea concurentilor il asteapta inca de cand se termina editia precedenta. Pentru atmosfera din parc, pentru proba de noapte, pentru superspeciala, pentru tot. Noi am avut o jumatate de sezon pe asfalt si cu rele, dar mai ales cu evolutii bune, acum trecem pe suprafata noastra favorita, unde avem asteptari si mai mari. Ne-am pregatit bine pentru Raliul Sibiului, masina este gata de start, am facut o sesiune de teste unde am gasit cele mai bune reglaje si abia asteptam sa ajungem pe probe! Din punct de vedere sportiv, Sibiul este un raliu atipic in care cuvantul de lege este menajarea. Asa incat ne propunem sa mergem cat de bine se poate dar fara sa stricam masina, si sa ajungem cu bine la final!", a declarat Vlad.

CNR 2011: Napoca Rally Academy la Raliul Sibiului

Lupta se ascute si la clasa 19, dominata copios pana acum de echipajul Danny Ungur/Tony Avram. "Am inteles ca avem un nou (vechi) adversar, Edwin Keleti, care s-a "tranferat" la grupa noastra in urma ordinelor de echipa, pentru a incerca sa stopeze ascensiunea Napoca Rally Academy. Acest lucru va face insa lupta si mai frumoasa si mai spectaculoasa si eu si Tony vom contribui la asta. Despre Sibiu se stie ca este un raliu casant, dur pentru masina si echipaj, dar, in forma actuala, cel putin pe hartie, ne place mai mult. Ne bucuram de probele de noapte, de suprafata mixta. Abordarea noastra va fi una prudenta la inceput fiind oricand gata de atac in functie de ce face concurenta", dezvaluie Danny.

CNR 2011: Napoca Rally Academy la Raliul Sibiului

Pentru juniorul Simone Tempestini, macadamul si Sibiul reprezinta vechi prieteni, o suprafata si un loc pe care si in care a obtinut rezultate frumoase in campionatul de Rally Sprint al Romaniei. La Raliul Sibiului insa, tot ce isi propune mezinul Napoca Rally Academy, alaturi de experimentatul sau copilot, Lucio Baggio, este sa ajunga la sosire. "Revin acasa... Sibiul este pentru mine unul dintre cele mai importante orase din lume, unde visul meu de a deveni pilot a inceput sa prinda contur. Mai mult, este primul raliul pe macadam, suprafata pe care, cred eu, faptul ca inca nu pot sa conduc zi de zi, neavand inca permis, nu se va simti prea mult in prestatile mele. Tata, Danny, Dorin, toata lumea mi-a zis ca voi face pana cu siguranta. Eu sper ca nu se va intampla acest lucru in cursa, dar, zilele acestea, m-am antrenat pentru a schimba roata rapid, sa nu zica ei ca nu ii ascult! In acest raliu trebuie neaparat sa ajungem la sosire, acesta este singurul nostru obiectiv, vor fi alte etape in care sa incercam sa mergem tare", a spus Simone.

CNR 2011: Napoca Rally Academy la Raliul Sibiului

Si celalalt junior al Napoca Rally Academy, Florin Tincescu, asteapta cu nerabdare primul raliu pe macadam din scurta sa cariera. Insa, locul pe care il va termina nu are importanta, au decis Florin si copilotul sau Dan Hatigan. "Raliul Sibiului este primul raliu pe macadam din cariera mea, deci un nou inceput . Astept cu neraabdare sa vad cum ne vom descurca pe aceasta suprafata. Avem, insa, acelasi obiectiv pe care l-am avut la toate etapele de pana acum: sa ramanem pe drum, sa terminam cursa. Fiind primul raliu pe macadam, orice pozitie ne multumeste", a declarat Florin cu maturitate.

CNR 2011: Napoca Rally Academy la Raliul Sibiului

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze CNR 2011: Napoca Rally Academy la Raliul Sibiului
mai multe