CNR 2011: Vali Porcisteanu, marele castigator din Raliul Tara Barsei

CNR 2011: Vali Porcisteanu, marele castigator din Raliul Tara Barsei
Valentin Porcisteanu este la o victorie de titlul national Zecimea fatala "Brasovul, raliul meu de casa" Szabo a riscat cu niste "gume" uzate Porcisteanu s-a distantat in clasamentul general
Distribuie pe Facebook
Ca de obicei, la Raliul "Tara Barsei" Dunlop-Klar Professional ultima proba a decis ierarhia finala, Valentin Porcisteanu facand un pas urias spre titlul national.

Zecimea fatala

Bogdan Marisca s-a dezlantuit, a castigat speciala cu un avans de 3.8 secunde in fata lui Valentin Porcisteanu, dar s-a distantat de Gergo Szabo, caruia i-a "dat" 21.1 secunde. Acest avans i-ar fi permis pilotului clujean sa urce pe locul doi in clasament, dar a venit "bomba": Marisca a furat startul la inceputul specialei cu numarul cinci si a fost penalizat cu 10 secunde. Astfel, bucuria lui Bogdan Marisca s-a spulberat, dar, totusi, a fost multumit ca a terminat cursa pe podium. "Am gresit, asta este. Am furat startul cu o zecime. Dar, nicaieri nu se da startul ca in Romania. Ar fi trebuit sa fie pus un semn la care sa ne asezam cu totii. Dar, asa, fiecare s-a asezat la start cum s-a orientat mai bine. Si cum noi am fost exact la <> celulei, cum am miscat masina, am si <> cronometrul", a spus clujeanul, care a continuat: "Pana la urma, este bine ca am terminat raliul si am fost pe podium. Inceputul si sfarsitul au fost bune. Mijlocul ne-a dat pe noi peste cap".

"Brasovul, raliul meu de casa"

Valentin Porcisteanu, in dreapta cu Dan Dobre, a fortat pe ultima proba speciala exact cat a fost nevoie pentru a nu pierde avansul pe care il avea in fata urmaritorilor sai. A terminat cu al doilea timp, dar acest rezultat i-a fost suficient pentru a castiga, din nou, la Brasov. "Am patru victorii la Brasov. Deja, Brasovul este un raliu de casa pentru mine. Am fortat cat a trebuit si obiectivul meu principal a fost sa termin in fata lui Bogdan Marisca. Ca s-a intmplat sa castig, a fost si mai bine. Acum, pot aborda mult mai linistit urmatoarele doua etape si, pas cu pas, ne indreptam spre obiectivul pe care l-am avut la inceputul sezonului", a precizat Valentin Porcisteanu, marele favorit la titlul de campion national in acest an.

Szabo a riscat cu niste "gume" uzate

Gergo Szabo a abordat ultima proba speciala cu niste "gume" extrem de uzate. Erau prin parcul service piloti care spuneau ca nici la recunoasteri nu ar fi avut curajul sa mearga cu astfel de pneuri. Dar Szabo, neavand alta varianta, intrucat stocul de "gume" pentru macadam era epuzat, a riscat si a castigat. Desi nu a vrut decat sa testeze noul sau bolid, un Mitsubishi Evo X, Szabo a plecat acasa si cu "argintul".

Porcisteanu s-a distantat in clasamentul general

Imediat langa podium a terminat cursa echipajul Marco Tempestini/Dorin Pulpea (Mini John Cooper Works) Dan Girtofan/Mita Lazarescu (Subaru Impreza), urmat, in ordine, de Dan Girtofan/Mita Lazarescu (Subaru Impreza), Manuel Mihalache/Janos Soos (Mitsubishi Evo IX), Horatiu Savu/Bianca Szekely (Mitsubishi Lancer Evo), Vlad Cosma/Florin Dorca (Citroen C2R2 Max), George Grigorescu/Radu Dumitriu (Renault Clio R3), Constantin Aur/Borbely Karoly (Mitsubishi Evo 9). Dupa raliul "Tara Barsei" Dunlop-Klar Professional, clasamentul general al pilotilor, in partea sa superioara, se prezinta astfel: 1. Valentin Porcisteanu/Dan Dobre - 103 p, 2. Bogdan Marisca/Sebastian Itu - 78,5 p, 3. Dan Girtofan/Mita Lazarescu - 64 p, 4. Marco Tempestini/Dorin Pulpea - 58 p.

Barbu, surpriza de la clasa 5

La clasa 5, echipajul George Grigorescu/Radu Dumitriu (Renault ClioR3) a fost imbatabil, dar trebuie remarcata performanta brasovenilor Bogdan Barbu-Radu Marginean (Renault Clio) care au obtinut "argintul", devansand mult mai titratul echipaj Alexandru Filip/Bogdan Iancu (Renault Clio R3 Max).

"Tripla" pentru Cosma

Conform asteptarilor, clujenii Vlad Cosma-Florin Dorca s-au impus la clasa 6, luandu-le fata echipajelor Bereczki Norbert/Kozma Laszlo si Cristian Rus/Carmen Poenaru, toti cu Citroen C2R2 Max. De fapt, primele doua echipaje de la 6 au fost in aceeasi ordine si in Citroen Racing Trophy, dar aici echipajul bulgar Ekaterina Stratieva/Petrov Sivov a prins "bronzul". La juniori, primii au fost tot clujenii Vlad Cosma/Florin Dorca, urmati, pe podium, de Rares Tomita/Csegzy Levente (Mitsubishi Evo IX) si de Florin Tincescu/Danut Hategan (Dacia Logan).

Nastase a dominat Cupa "Dacia"

Ierarhia finala de la clasa 9 a fost identica cu cea de la Cupa "Dacia", podiumul aratand astfel: 1. Bogdan Nastase/Alexandru Popidan, 2. Viorel Ivan/Gheorghe Dumitru, 3. Sebastian Barbu/Raluca Magdas, toate echipejele avand la dispozitie Dacia Logan.

Inca un pas spre cununa cu lauri

Nici o surpriza la clasa 11, acolo unde echipajul Liviu Savu/Adrian Lelutiu (Mitsubishi Lancer Evo) s-au impus si au mai facut un pas urias spre obtinerea titlului national. Podiumul a fost completat de Hajdo Laszlo/Szekely Robert (Subaru Impreza) si de Florin Crisan/Mircea Onofrei (Subaru Impreza).

Ungur mai asteapta pentru titlu
Clujenii Daniel Ungur/Anton Avram (Subaru Impreza STI), liderii clasei 19 au abandonat chiar dupa superspeciala si au ratat posibilitatea de a obtine titlul national la Brasov. De fapt, din cele opt echipaje inscrise la start, doar trei au terminat raliul, podiumul fiind: 1. Romulus Preda/Cristian Baciucu (Mitsubishi Evo IX), 2. Jean Tatu/Cristian Florea (Subaru Impreza Wtx STI), 3. Dragos Dinu/Sorin Vlascu (Mitsubishi Lancer EvoIX).
Raliul "Tara Barsei"Dunlop - Klar Professional. Parteneri
Cea de a saptea etapa a Campionatului National de Raliuri - Dunlop, competitie organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv este sustinuta de:
Parteneri oficiali: GOODYEAR DUNLOP TYRES ROMANIA si KLAR PROFESSIONAL

Partener principali: LUKOIL, COLINA, ORANGE

Parteneri: KAMPUR SERVICE, Baneasa Shopping City, Hotel RAMADA, DEMENTOR, AXIS Security, Magnolia Shopping Center

Eveniment organizat cu sprijinul: Directiei Silvice Prahova, Primariei si Ocolului Silvic Sacele, Serviciului de Politie Rutiera Brasov, Serviciului de Politie Rutiera Prahova, Inspectoratului Judetean de Jandarmi Brasov, Inspectoratului Judetean de Jandarmi Prahova, Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Brasov, Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Brasov, RAT Brasov
Parteneri media: Zile si Nopti, KISS FM , www.autorally.ro.
Distribuie pe Facebook
mai multe