Cupa Suzuki si-a desemnat castigatorii la Raliul Harghitei

Cupa Suzuki si-a desemnat castigatorii la Raliul Harghitei
  • Alex Mirea a castigat prima editie a Cupei Suzuki
  • Locul doi a fost ocupat la final de Sebastian GIOARSA
  • Podiumul a fost completat de Madalin RADU – ARHIRE
Distribuie pe Facebook

Desi echipajul format din Alex MIREA si Dragos DESPINOIU a reusit sa-si adjudece prima editie a Cupei Suzuki inca de la Raliul Iasului, lupta pentru locurile doi si trei ale podiumului a continuat pana in ultima etapa a Campionatului National de Raliuri 2013.

Madalin RADU – ARHIRE si Radu DUMITRIU si-au inceput pregatirea pentru Raliul Harghitei cu trei saptamani inainte de competitia propriu-zisa, asta dupa ce masina lor a suferit avarii serioase in urma iesirii in decor in etapa de la Iasi si a fost necesara construirea unui nou exemplar. „Echipa de la Wise Motorsport a facut un efort extraordinar si mi-a pus la dispozitie o masina noua in doar doua saptamani! Pentru noi singura sansa pentru un loc pe podium era o victorie la Harghita. Acesta a fost unul dintre cele mai grele raliuri de anul acesta dar si cel mai frumos, eforturile noastre fiind rasplatite cu o victorie mult asteptata! Per total a fost un sezon reusit pentru noi, am fost mai rapizi decat anul trecut si ne-am clasat de sase ori pe podium, lucru pentru care trebuie sa le multumesc celor doi navigatori ai mei, Alina Bianca Pop si Radu Dumitriu dar si echipei de asistenta tehnica condusa de Iulian Nita si cea de la Wise Motorsport! Sper sa ne revedem cu bine in sezonul care urmeaza!” declara Madalin Radu ARHIRE la finalul ultimei etape a Cupei Suzuki.

Revenit in Campionatul National de Raliuri dupa o etapa de absenta, echipajul format din Calin BUCUR si Horatiu BALTADOR isi propunea o clasare cat mai buna la Raliul Harghitei. „Am dat la aceasta cursa tot ce a fost mai bun insa nu a fost suficient si am terminat pe locul al doilea, clasare care ne situeaza in afara podiumului final pentru doar 0,2 puncte. Cupa Suzuki a avut un real succes dupa parerea mea, masinile dovedindu-se foarte fiabile avand in vedere ca nu s-a inregistrat nici un abandon tehnic in toate cele 6 etape. In acelasi timp, Suzuki Swift Sport este si un real pericol pentru titlul clasei 9. Pentru 2014 nu am planuri atata timp cat am spus ca pun manusile in cui dar..."never say never!” a declarat Calin BUCUR, care incheie editia 2013 a Cupei Suzuki pe locul patru.

Plecati din postura de favoriti pentru locul secund, Sebastian GIOARSA si Raluca MAGDAS au reusit sa-si indeplineasca obiectivul prin clasarea pe pozitia a treia in ultima etapa din acest an. “Obiectivul nostru pentru cursa de la Hargita a fost acela de a ne pastra locul secund ocupat inaintea acestei etape la Cupa Suzuki. Am incercat sa mergem fara sa ne asumam riscuri iar dupa prima proba a zilei secunde eram lideri. O pana facuta pe a doua speciala a aceleiasi zile ne-a pus insa in situatia de a incepe o cursa de recuperare. Pe langa faptul ca am reusit sa ne trecem in cont victoria pe cateva probe speciale, am reusit si sa urcam pana pe locul 3, punctele corespunzatoare acestui loc fiindu-ne de ajuns pentru a incheia sezonul 2013 in postura de vicecampioni ai Cupei Suzuki.” au spus vicecampionii Cupei Suzuki in acest sezon.

Ioan ZARUG si Eugen TALPALARIU au luat startul impreuna si la Raliul Harghitei, cei doi fiind despartiti de o clasare pe podiumul ultimei etape a Cupei Suzuki de o diferenta de circa 24,3 secunde. „Suntem multumiti ca am ajuns la final dupa ce am parcurs probele dure din acest raliu, dupa parerea noastra mult mai dur decat Raliul Sibiului. La un moment dat eram pe locul al treilea dar nesansa si lipsa de experienta ne-au trimis pe locul patru . La final de sezon suntem optimisti si increzatori ca vom reusi mai multe in anul competitional care urmeaza. Multumim echipei tehnice Wise Motorsport pentru profesionalismul de care a dat dovada si vrem sa adresam felicitari colegilor nostri pentru rezultatele din acest an competitional.” a spus Ioan ZARUG, care ocupa locul al cincilea la finalul Cupei Suzuki 2013.

Alex MIREA, castigatorul Cupei Suzuki din acest an, si-a caracterizat abandonul din ultima etapa ca fiind unul cu „zambetul pe buze”. „Traseul de la Harghita mi s-a parut mai dur decat cel de la Sibiu iar majoritatea celor care am fost obligati sa abandonam am facut-o dupa trecerile prin apa de pe prima proba speciala de sambata. Dupa cum am mai declarat, mi-as dori ca toate sezoanele sa se termine asa: titlu de campion si abandon in ultima etapa. Lasand gluma deoparte, ma bucur ca am putut si am luat decizia sa fac parte dintr-un colectiv minunat, care s-a dovedit a creste in incredere, cunostinte si profesionalism de la o cursa la alta. Multumesc tuturor celor implicati si pe aceasta cale ii salut pe adversarii mei din acest an de la Cupa Suzuki” a declarat Alex MIREA, castigator al Cupei Suzuki 2013 alaturi de Dragos DESPINOIU.

Debutant in Cupa Suzuki in urma cu o etapa, Alexandru ARDELEAN a avut parte de o iesire in decor inca de la sesiunea oficiala de teste de vineri dimineata, suferind avarii insemnate, dar care nu au afectat structura de rezistenta a Suzuki-ului Swift Sport. Dupa un maraton de reparatii in noaptea de vineri, Alex ARDELEAN a putut sa-si continue perioada de acomodare cu masina de-a lungul probelor speciale programate in ziua de sambata. „2013 a fost un sezon palpitant pentru mine, participand la trei etape in calitate de copilot si la doua ca pilot. In 2014 cu siguranta voi continua in Cupa Suzuki si sper sa ajung intr-un timp cat mai scurt la nivelul de performanta pe care mi-l doresc. Pana atunci, ne vedem pe 23 noiembrie la Rally Show-ul de la Sibiu!” a spus si Alex Ardelean.

Credit Foto: Rallyphoto.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe