Despre Cristian Rus, castigatorul Rompetrol Racing Challenge 2010

Despre Cristian Rus, castigatorul Rompetrol Racing Challenge 2010
Cristian are 28 ani si e din Sibiu. Deviza lui: "Tinteste mereu locul I si lupta pentru el!" Cristian Rus s-a alaturat echipei Rompetrol Racing Challenge cu entuziasm si o pasiune puternica pentru motorsport.
Distribuie pe Facebook
A participat in etapa de la Timisoara, dar nu a urcat pe podium. Si-a luat timp de gandire pentru a-si da seama daca isi doreste cu adevarat viata de pilot si daca poate face performanta in acest sport. Raspunsul a fost "DA". S-a inscris in etapa de la Cluj, a urcat pe podium, ca mai apoi sa-si confirme determinarea si ambitia in Marea Finala, la Bucuresti.
"Rompetrol Racing Challenge mi-a aratat ce inseamna raliurile si mi-a demonstrat ca nu stiam nimic inainte. Am constientizat ca viata de pilot, aparent simpla, implica in realitate foarte multa munca".
"Se poate", afirma Cristian intr-un interviu post-eveniment, sigur pe fortele sale si pe capacitatea de a invata foarte repede si a se autocorecta.
Pentru el, cuvantul "racing" inseamna limita si cat de aproape te poti apropia de ea fara sa o depasesti.
Cristian este unul dintre cei mai buni jucatori de pilotaj pe simulatoare auto si a ocupat locuri fruntase la competitii internationale. Acest lucru, spune el, l-a ajutat sa inteleaga ce este competitia si sa ia lucrurile foarte in serios, chiar daca circuitul este intr-un mediu virtual. Prin participarea la Rompetrol Racing Challenge si-a propus pe de o parte sa demonstreze ca poate fi un campion si la volanul unei masini adevarate si pe de alta parte, sa faca un pas inainte in cariera de pilot profesionist pe care si-o doreste de foarte mult timp. Si a reusit: anul viitor va concura cu cei mai buni piloti din Romania in Campionatul National de Raliuri 2011, fiind sustinut de Grupul Rompetrol, Bogdan Marisca si Napoca Rally Academy.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Campionatul National de Raliuri DATA PUBLICĂRII: 9 Noiembrie 2010