Etapa de sacrificiu la Raliul Sibiului

Etapa de sacrificiu la Raliul Sibiului
Distribuie pe Facebook

Echipajele "Jack Daniel's Rally Team" s-au luptat pana la sacrificiu la Raliul Sibiului, pe cele mai dure trasee din Campionatul National de Raliuri, sustinand astfel, prin toate eforturile lor, mesajul de responsabilitate sociala "Condu responsabil: nu bea la volan!".

Raliul Sibiului a fost anul acesta, in premiera, etapa in Intercontinental Rally Challange, aliniind la start 61 de echipaje din 15 tari si aducand pe trasee cele mai importante nume ale raliului mondial."Jack Daniel's Rally Team" a inceput raliul in forta cu scopul de a acumula cat mai multe puncte din aceasta importanta etapa de CNR.

Echipajul Szabo/Borbely, incurajat de un excelent rezultat la San Marino, a incercat sa pastreze linia succeselor reusind ca dupa primele doua speciale sa se claseze pe locul 2 la general in IRC si locul 1 in CNR. Raliul Sibiului este o proba recunoscuta ca fiind "distrugatoare" de masini. Ghinionul a facut ca echipajul sa se confrunte din speciala 3 cu probleme tehnice avand prima oara pana pe spate si ulterior o pana pe fata cu care au trebuit sa mearga mai mult de 6 km, pierzand astfel mai mult de 1 minut.

Gergo Szabo si Karoly Borbely, despre Raliul Sibiului: "Ne-am pregatit special pentru aceasta etapa, am avut echipa specializata de service cu experienta construita in astfel de probe, masina speciala de WRC si anvelope ranforsate pe flancuri si tot nu a fost suficient. Ghinionul ne-a urmarit in ambele zile de etapa, de la o pana pe fata in prima zi la o alta pana pe dreapta spate, pe Gatu Barbecului, cea mai dura portiune a acestui raliu, care s-a soldat cu ruperea jantei si distrugerea suspensiilor. Am reusit sa trecem linia de sosire insa ne-a fost clar ca nu putem continua in 3 roti si am fost nevoiti sa abandonam. Am vrut sa concuram la cel mai inalt nivel si asta presupune riscuri foarte mari pentru masina. Speram ca la urmatoarele etape ghinionul sa ne ocoleasca, sa recuperam din diferenta si sa ajungem din nou pe podium."

Echipajul Tomita/Csegzy a fost, de asemenea, urmarit de nesansa, fiind si ei nevoiti sa abandoneze din prima zi: "Fiind un traseu dur de macadam principala problema sunt pietrele care iti pot distruge masina, asta ni s-a intamplat si noua. O piatra a reusit sa ne distruga cureaua ce punea in functiune alternatorul si pompa de apa. Am mers doar pe baterie, pe timp de noapte, dar nu am mai avut cum sa continuam fara pompa de apa cu motorul supraincalzit, si astfel am fost nevoiti sa abandonam din prima zi. Masina a fost reparata si vom relua obiceiul de a iesi pe locul 1 la juniori, in urmatoarele etape". Berari/Maior: "Ne bucuram ca am terminat acest raliu. A fost greu, am luptat si am reusit un loc 2 la grupa 11. Vorbim de Raliul Sibiului deci avem un rezultat foarte bun de care suntem mandri. Vom continua sa aducem perfomante echipei "Jack Daniel's Rally Team" si la urmatoarele etape de campionat."

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Campionatul National de Raliuri DATA PUBLICĂRII: 24 Iulie 2012