Festina Lente

Festina Lente
Liderii grupei A in clasamentul Campionatului National de Raliuri "Dunlop" isi doresc un parcurs reusit in Raliul Sibiului 2010, care sa-i fereasca de probleme tehnice si sa le aduca suficiente puncte pentru a-si mentine pozitia. Edwin Keleti si Victor Ponta marcheaza la Sibiu trei ani de la prima cursa impreuna.
Distribuie pe Facebook
Edwin Keleti: "Este cel mai dur raliu din Campionat, pe care il abordam cu mult respect. A termina in Raliul Sibiului nu e acelasi lucru cu a fi cel mai rapid, ci mai degraba e vorba de faptul ca ai reusit sa gasesti un echilibru intre viteza si conservarea masinii. Este o sarcina extrem de dificila. Cam asa arata si strategia noastra. As spune mai degraba ca e vorba de o abordare in stil festina lente. La final ne dorim o pozitie pe podiumul grupei pentru a acumula cat mai multe puncte care sa ne metina in postura de lideri. Sunt un mare fan al acestui raliu chiar daca este asa de dur. Traseul de anul acesta este senzational si vor pune la grea incercare anvelopele Pirelli. Sunt insa convins ca vom gasi pneul potrivit pentru probele speciale de aici. Din punct de vedere sentimental raliul acesta are o semnificatie aparte pentru noi fiindca, sa nu uitam, este cursa in care am inceput in urma cu trei ani colaborarea cu Victor pe celebra Santa de noapte."

Victor Ponta: "Este raliul la care am cele mai mari emotii, daca ne uitam la ghinioanele din anii trecuti. In acelasi timp, am si cele mai mari asteptari pentru ca sunt convins ca s-a spart ghinionul. Sper sa mergem foarte bine, nu va fi usor, dar pentru noi cred ca e important sa mergem calculat in partea a doua a Campionatului pentru a ne mentine lideri."

Edwin Keleti si Victor Ponta conduc clasamentul grupei A in Campionatul National de Raliuri "Dunlop", cu un total de 100 de puncte obtinute in urma celor patru victorii, din tot atatea posibile. In acest sezon ei sunt sprijiniti de Jack Daniel's, Renault Romania, Pirelli Romania, Colgate-Palmolive (Romania) prin Mennen Speed Stick, Rin Grand Hotels, Ixell si Autovit.ro.

Raliul Sibiului este a cincea etapa a Campionatului National de Raliuri "Dunlop", prima pe macadam din acest sezon. Competitia se va desfasura vineri si sambata, cand concurentii vor avea de parcurs peste 147 de kilometri de probe speciale pe unele dintre cele mai frumoase si dure sectoare de drum din Campionat. Raliul include si singura proba de noapte din Romania, Santa, care aduna an de an mii de spectatori. Startul pe aceasta proba este programat vineri seara dupa ora 22.

Credit Foto: Attila Balazs

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Campionatul National de Raliuri DATA PUBLICĂRII: 15 Iulie 2010