Fiecare secunda conteaza! O campanie initiata de Napoca Rally Team

Fiecare secunda conteaza! O campanie initiata de Napoca Rally Team
Napoca Rally Team si Vitrina Adevertising sustin campania in folosul SMURD, cu numele "Fiecare secunda conteaza!" O campanie ce are ca scop sustinerea echipajelor SMURD care salveaza vieti...
Distribuie pe Facebook

Napoca Rally Academy si Vitrina Advertising au anuntat,astazi , lansarea unei campanii in beneficiul Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD).

Fiecare secunda conteaza! O campanie initiata de Napoca Rally Team

Proiectul “Fiecare secunda conteaza” se va desfasura, incepand cu 2 mai 2010, pe doua paliere: “La semnalul SMURD trage pe dreapta si opreste”, o campanie de eradicare a indolentei in trafic si “Ajuta-ne sa te gasim la timp”, o campanie prin care populatia este invitata sa isi puna numere de identificare la imobile pentru a facilita orientarea in teren a celor de la SMURD.

Fiecare secunda conteaza! O campanie initiata de Napoca Rally Team

“La semnalul sonor trage pe dreapta si opreste” se desfasoara pe mediile clasice de informare in masa  (TV, radio) dar abordeaza in mod semnificativ si mediile neconventionale, in special zona online-ului. Pe langa “traditionalele” difuzari de spot video si radio, atuu-rile mediului online sunt capacitate la maxim pentru a coaliza cat mai multi utilizatori de internet in favoarea acestei cauze. Astfel, se mizeaza pe puterea de autopropagare a spotului video (“urcat” pe Youtube si Trilulilu) ocazie cu care invitam pe orice user care a intrat in contact cu mesajul, sa faca…share, sa “il dea mai departe”. Este un gest de responsabilitate sociala la care ar trebui sa aderam cu totii. Mai departe mesajul va fi propagat printr-un parteneriat cu principalii bloggeri clujeni, dar si prin topicuri pe forumuri, respectiv retele sociale media (Facebook). Pentru acest tip de cauze,  fiecare cetatean ar trebui sa isi asume rolul de “agentie de publicitate”, fiecare ar trebui sa faca tot ce ii sta in putinta pentru ca mesajul sa ajunga la urechile si inimile a cat mai multi oameni.

Fiecare secunda conteaza! O campanie initiata de Napoca Rally Team

"Ajuta-ne sa te gasim la timp" reprezinta o actiune punctuala, prin care posesorii de imobile fara placuta cu numar sunt invitati sa si le semnalizeze. Un numar pe o casa sau un bloc poate parea o banalitate insa, in cazul misiunilor SMURD, reprezinta principalul reper in orientare facilitand accesul mult mai rapid la cei in suferinta. Aceasta parte a campaniei presupune o actiune de “direct mailing”, actiune concentrata preponderent pe zonele de case din Cluj-Napoca, alegandu-se in mod firesc doar casele fara “placuta”. Cetatenii trebuie sa fie constienti de importanta acestor numere pe imobile si, de asemenea, sa afle ca prin apelearea unui numar de telefon al Primariei Cluj-Napoca, pot comanda in mod gratuit aceste numere de identificare.

Fiecare secunda conteaza! O campanie initiata de Napoca Rally Team

Vicecampionul Romaniei la raliuri si detinatorul Cupei Europei de Est, pilotul Napoca Rally Academy, Tempesta, isi doreste ca acesta campanie sa se dezvolte la nivel national: “Cred ca ce se intampla in aceste zile reprezinta un lucru foarte important pentru Cluj, pentru Transilvania, dar si pentru Romania. Vorbim acum, poate, de un pas mic, dar acesta poate deveni un salt urias inainte, daca mass-media si societatea vor raspunde asa cum ne dorim. Secundele sunt foarte importante pentru ingerii pazitori in rosu si galben cum i-am mai numit pe cei de la SMURD, secundele pot face diferenta intre viata si moarte”.

Fiecare secunda conteaza! O campanie initiata de Napoca Rally Team

Colegul de echipa a lui Tempesta, Bogdan Marisca, a tinut sa sublinieze ca nu initiatorii acestui proiect sunt cei importanti, ci beneficiarii campaniei :SMURD si, in primul rand, societatea civila. “Pornim la drum in clipa de fata cu niste parteneri de valoare, dar este foarte important de spus ca noi, cei de la Napoca Rally Academy, suntem acum in plan secund. Proiectul pe care il propunem se adreseaza societatii civile si trebuie sa fim foarte constienti de acest lucru. Ii multumim doamnei Mihaela Rus, directorul general al Vitrina Advertising ca s-a implicat in acest proiect, fara Vitrina acesta nu ar fi avut o aplicabilitate atat de concreta si, in mod cert, nu ar fi avut aceeasi forta. In motorsport secundele inseamna ceva, dar in cazul SMURD inseamna infinit mai mult, asa incat trebuie sa fim constienti ca este absolut necesar sa reactionam la semnalele acustice si luminoase ale autospecialelor SMURD, gandindu-ne ca cel aflat in nevoie ar putea fi chiar cineva drag noua”.

Fiecare secunda conteaza! O campanie initiata de Napoca Rally Team

Si d-na Mihaela Rus, directorul general al Vitrina Advertising se simte onorata de parteneriatul cu Napoca Rally Academy in beneficiul SMURD: “Pentru mine a fost foarte impresionant faptul ca exista in societatea noastra oameni care fac sa se miste lucrurile. Initial a existat o discutie referitoare la un sprijin pe care am putea sa-l acordam, dar, pana la urma, ne-am implicat total. Spotul campaniei este o metafora, nu se remarca neaparat prin perspectiva artistica, cat prin forta mesajului. SMURD-ul poate reprezenta, uneori, ultima speranta, asa incat, intr-adevar, fiecare secunda conteaza”.

Coordonatorul SMURD Cluj, dr Nicolae Moldovan, a tinut sa exemplifice cat de importante sunt aceste secunde: “ Daca un om nu respira timp de 4 minute, nu mai poate fi salvat, indiferent ce eforturi depui. Cred ca este foarte important ca lumea sa stie acest lucru, mai ales ca vorbim de un efort minim al fiecaruia dintre noi. La fel este si cu lipsa numerelor de pe imobile. Pierdem minute intregi cautand adresa, in timp ce omul aflat in nevoie asteapta sa jungem la el. De aceea este foarte important ca soceiatea adera la aceste proiecte si ca exista oameni care le initiaza. Colaboram de mult cu cei de la Napoca Rally Academy, ii simtim aproape, le simtim caldura si trebuie spus ca tot ceea ce fac, fac pentru populatie, nu pentru noi”.

Fiecare secunda conteaza! O campanie initiata de Napoca Rally Team

La randul sau, generalul de brigada Vasile Somlea, Inspectorul Sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Avram Iancu” al judetului Cluj,  a subliniat importanta unei secunde cu un citat din romanul Aripi de Argint: “”Ai o secunda…Este secunda ta, faci ce vrei in secunda aceea”, scria Doru Davidovici intr-o carte despre piloti, dar piloti de aviatie, nu de raliuri. Intr-adevar este secunda noastra cu care putem face ce vrem, putem sa o oferim celor de la SMURD care au nevoie de ea pentru a salva o viata sau mai multe. Noi vom merge pana la capat, intotdeauna, mai ales ca, in momentul in care populatia te sprijina asa cum simtim noi ca suntem sprijiniti, nu ai voie sa te opresti. Dar mai trebuie spus ceva: in niciun accident in care a fost implicata o autospeciala SMURD, vina nu a apartinut soferilor nostril. Asa incat, o astfel de campanie este cu atat mai importanta”.

Prezent la conferinta de presa de astazi, seful Serviciului Judetean de Politie Rutiera Cluj, comisarul-sef Alexandru Muresan a tinut sa-I felicite pe initiatorii proiectului: “Nu pot decat sa fiu fericit ca tot mai multe organisme si organizatii participa la aceste eforturi, pe care politia rutiera le depune de multa vreme. Fiecare secunda conteaza cu adevarat, nu este doar un slogan. Noi am reusit sa reducem numarul accidentelor grave, dar, din pacate, numarul persoanelor decedate in evenimente rutiere este in crestere. Si, de multe ori, o secunda poate face diferenta. Vreau sa-i felicit pe cei care au facut posibila aceasta campanie si sa le multumesc in mod deosebit”.

Rally Taxi in beneficiul SMURD

Proiectull “Fiecare secunda conteaza”, va debuta practic duminica, 2 mai. Tot in ziua de 2 mai, data lansarii oficiale a campaniei, Napoca Rally Academy, in parteneriat cu Polus Center Cluj, va organiza, in premiera pentru Romania, o inedita actiune de strangere de fonduri in favoarea SMURD. Astfel, cei prezenti duminica, 2 mai, in parcarea Polus Center Cluj, intre orele 12,00 si 18,00,  vor putea experimenta direct senzatiile dintr-o masina de raliu, alaturi de pilotii Napoca Rally Academy, contra unei sume modice pe care trebuie sa o doneze Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare Cluj. Au fost gandite doua oferte pentru doritori: pentru o tura intr-un Citroen C2 R2 Max de grupa A, alaturi de liderul momentului in Citroen Racing Trophy Romania, Danny Ungur sau de campionul cupei Dacia, al juniorilor si al grupei N2, Vlad Cosma, donatia minima a fost fixata la 50 de lei, iar pentru senzatiile dintr-un Subaru WRX STi N 15 de grupa N, pilotat de vicecampionul Romaniei si detinatorul Cupei Europei de Est la raliuri, Tempesta, sau de liderul momentului in clasamentul general al Campionatului National de Raliuri, Bogdan Marisca, cei interesati vor trebui sa scoata din buzunar cel putin 100 de lei, in beneficiul SMURD.

Fiecare secunda conteaza! O campanie initiata de Napoca Rally Team

In paralel, pilotii Napoca Rally Academy se vor alatura voluntarilor SMURD din Polus Center in misiunea de a convinge cetatenii sa completeze si sa semneze formularul 230 privind directionarea a doua procente din impozitul pe venit in favoarea “Fundatiei pentru SMURD”.



 
Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Fiecare secunda conteaza! O campanie initiata de Napoca Rally Team
mai multe
Publicat în categoria: Campionatul National de Raliuri DATA PUBLICĂRII: 30 Aprilie 2010