Finalul sezonului 2010 al Cupei Dacia se va consemna pe 11 decembrie la Sinaia

Finalul sezonului 2010 al Cupei Dacia se va consemna pe 11 decembrie la Sinaia
Al patrulea sezon al Cupei Dacia se va incheia sambata, 11 decembrie, la Sinaia o data cu desfasurarea Galei Campionilor Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si a show-ului demonstrativ programat la ora 13.00. Printre pilotii care vor incinge atmosfera din centrul orasului se afla si Viorel Ivan castigatorul Cupei Dacia.
Distribuie pe Facebook

Cupa Dacia 2010 s-a desfasurat in cadrul celor opt etape ale CNRD, patru pe asfalt si patru pe macadam. Toate etapele de asfalt au fost castigate de Viorel Ivan, care datorita victoriei din Raliul Aradului (etapa de macadam) a punctat decisiv aratand ca mertia titlul de campion al Cupei Dacia in 2010. Bogdan Nastase a obtinut titlul de vicecampion reusind sa castige Raliul Sibiului si Raliul Iasiului, in timp ce locul trei in clasamentul general al Cupei i-a revenit lui Adrian Grigore.

Pentru a da un suflu nou Cupei Dacia 2010, la mijloc de sezon pe langa trofeul destinat castigatorului si cel destinat celui mai bun din clasamentul debutantilor, a luat fiinta trofeul Klar Macadam. Cu alte cuvinte s-au luat in calcul doar rezultatele obtinute in cele patru etape de macadam. Bogdan Nastase a reusit sa castige acest trofeu devansandu-l cu doar un punct pe Viorel Ivan.

Clasamentul Debutantilor, care de-a lungul sezonului a fost sustinut de Castrol prin Premium Lubricants Romania, a fost animat de evolutiile lui Sebastian Barbu si Alexandru Krepelka. In final, datorita celor cinci victorii de etapa castigatorul Cupei Dacia la Debutanti in 2010 a fost desemnat Sebastian Barbu. Fost campion al Romaniei la schi alpin si castigator al Inferno -Balea Lac cea mai importanta competitie de freeride din Europa de Est, Sebastian Barbu si-a dovedit polivalenta in sport reusind la 26 de ani sa inceapa o cariera de pilot de raliuri.
Cupa Dacia

Competitie monomarca care utilizeaza cel mai popular model de autoturism din Romania echipat cu un kit sport Renault Sport Technologies, Cupa DACIA s-a impus ca poarta de acces pentru debutanti in competitiile auto, dar si ca un challenge economic realist pentru piloti cu experienta.

Implicat personal in promovarea si organizarea "CUPEI ", George Grigorescu este mandru de Promotia 2010 a Cupei DACIA. Din 2007, primul sezon, si pana in prezent peste 50 de echipaje au concurat in Campionatul Natioanl de Raliuri al Romaniei cu masini Dacia LOGAN.

Cupa a devenit locul unde si-au facut mana doi din tinerii piloti romani - Bogdan Stanoiev si Vlad Cosma - care au reusit sa participe ulterior in competitii internationale. In aceasta competitie monomarca s-a format si echipajul Edwin Keleti/Victor Ponta, care dupa ce a castigat Cupa Dacia in 2008 a evoluat spre categorii superioare si a inregistrat rezultate notabile in 2009 si 2010 in Raliul Spaniei, etapa din Campionatul Mondial de Raliuri.

Castigatori 2010

Clasament general: Viorel Ivan / Gheorghe Dumitru
Clasament debutanti: Sebastian Barbu / Razvan Hulea
Clasament Klar Macadam: Bogdan Nastase / Alexandru Popidan
Castigatori 2009 : Vlad Cosma / Florin Dorca
Castigatori 2008: Edwin Keleti / Victor Ponta
Castigatori 2007: Cristian Turbatu / Silviu Stefanescu
Distribuie pe Facebook
mai multe