Francois Delecour, cel mai rapid pilot de la shakedown-ul Raliului Moldovei

Francois Delecour, cel mai rapid pilot de la shakedown-ul Raliului Moldovei
  • Joi, 12 septembrie, a avut loc shakedown-ul Raliului Moldovei
  • Cel mai rapid a fost campionul en-titre Francois Delecour
  • Podiumul a fost completat de David Botka si Marco Tempestini
Distribuie pe Facebook

Raliul Moldovei Cotnari Bacau a rezervat ziua de ieri celor doua sesiuni de shakedown in care pilotii sa aiba ocazia sa efectueze ultimele setari ale masinilor de concurs.

In cursul zilei de ieri, in intervalul 12:00 - 18:00, 23 de echipaje au luat startul in shakedown-ul Raliului Moldovei, cei 2,75 kilometri din apropierea comunei Lespezi dovedindu-se inselatori pentru cateva echipaje, printre care si Francois Delecour. Campionul en-titre a lovit usor, cu roata dreapta fata a Peugeot-ului 207 S2000, un bolovan pe interiorul unui viraj, insa sesiunea sa de teste a continuat in conditii normale dupa cateva mici reparatii. De acelasi noroc nu a avut insa parte si echipajul Stan Andrei si Liviu Lacatus, Dacia Logan din dotarea acestora ramanand blocata intr-un sant de pe marginea probei, fiind necesara interventia masinii de tractare pentru ca automobil sa poata sa revini in parcul de service.

La finalul shakedownul-ui, cel mai rapid echipaj a fost cel format din Francois Delecour si Dominique Savignoni, cei doi fiind urmati de David Botka si Peter Mihalik la bordul unui Mitsubishi Lancer Evo 9 R4. Ultima treapta a podiumului a fost ocupata de echipajul format din Marco Tempestini si Lucio Baggio, aflati la prima prezenta cu noul automobil de concurs Ford Fiesta R5.

Astazi, incepand cu ora 11:00, concurentii vor lua startul in cadrul editiei din acest an a Raliului Moldovei, unde vor avea de parcurs un total de 127.48 kilometri, distanta impartita in 11 probe speciale. In premiera pentru Romania, vineri de la ora 16:54, fanii raliurilor vor putea urmari in direct Superspeciala Speed Park pe posturile de televiziune TVR3 si TVR Iasi, emisiune care va fi retransmisa de la ora 19:00 de postul GSP TV. Spectatorii prezenti la Bacau vor fi delectati la finalul celor doua zile de concurs cu spectacole sustinute de formatiile Compact, Crush si Alexandra Ungureanu.

Raliul Moldovei Cotnari Bacau este o competitie organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv cu sprijinul Cotnari, Pambac, Comfert, Popasul Trebes, Consiliul Judetean Bacau, Primaria Bacau si Moinesti.

Distribuie pe Facebook
mai multe