Gergo Szabo castiga Timis Rally - Realitatea TV (Etapa II)

Gergo Szabo castiga Timis Rally - Realitatea TV (Etapa II)
Gergo Szabo castiga Timis Rally - Realitatea TV!
Distribuie pe Facebook

Ziua 1:

 

A doua etapa din Campionatul National de Raliuri a debutat astazi la Timisoara. Timis Rally - Realitatea TV a avut programat pentru prima zi o proba super-speciala desfasurata in vecinatatea stadionului Dan Paltinisanu, proba care a adunat un numar impresionant de spectatori. Cele 49 de echipaje care au luat startul au ridicat “tribunele” in aer, avand evolutii in forta si spectaculoase.


Gergo Szabo castiga Timis Rally - Realitatea TV (Etapa II)


Cel mai rapid a fost echipajul Claudiu David/Mihaela Beldie(Mitsubishi Lancer Evo IX), care au revenit en-fanfaire in campionat, dupa absenta de la Brasov. Ei au fost urmati de Bogdan Stanoiev/Calin Maier pe Subaru Impreza N12 si de Marco Tempestini/Dorin Pulpea (Peugeot 207 S2000). Invingatorul de la Brasov si proaspatul participant in Italia la Raliul 1000 Miglia, Valentin Porcisteanu a obtinut doar al saselea timp, sacrificand 3 secunde in favoarea spectacolului. Evolutii foarte rapide au avut si Edwin Keleti, Bogdan Marisca, Alex Filip, Daniel Ungur, Cristian Enache, Alina Bunica, si nu numai. Punctul culminant a fost reprezentat de prestatia lui Horatiu Ionescu Cristea , pe legendarul Ford Escort Mk II, care literalmente a facut show total.


Gergo Szabo castiga Timis Rally - Realitatea TV (Etapa II)



Raliul propriu-zis va incepe maine la orele 09:00, cand pilotii vor avea de infruntat 14 probe speciale in zona Lugojului, probe extrem de tehnice si dificile.


Gergo Szabo castiga Timis Rally - Realitatea TV (Etapa II)

 

Ziua a 2-a

 

Astazi a avut loc a doua si ultima zi a celei de-a doua etape a Campionatului National de Raliuri Dunlop, Timis Rally - Realitatea TV. Desi au fost programate 14 probe speciale pentru aceasta zi, echipajele au parcurs doar 12, 2 dintre ele fiind anulate, motivele invocate de organizatori fiind problemele de comunicatie.


Gergo Szabo castiga Timis Rally - Realitatea TV (Etapa II)


Pornind din postura de lider al clasamentului general, Claudiu David retrogradeaza pe 2 pe prima proba a zilei in favoarea lui Marco Tempestini. Urmatoarea speciala avea sa aduca un nou lider, in persoana lui Bogdan Marisca, iar David cade pe 3. PS 4 este anulata, iar pe PS 5 nu apar modificari in clasament. Dupa inca doua probe parcuse, 6 si 8 (7 este anulata), Vali Porcisteanu urca pe 3, ecartul dintre el si David fiind de doar 0.8 secunde. Pe PS 9 Tempesta recupereaza prima pozitie, pe care insa o pierde pe PS 10. Pe PS 11 Gergo Szabo reuseste sa urce pe 3, urmand ca inca doua speciale sa se instaleze la sefia clasamentului. Marisca ramane pe locul secund, iar Tempesta cade pe patru, avand probleme cu cutia de viteze. Inaintea penultimei speciale, primele patru echipaje erau despartite de doar 3.9 secunde. Pe PS 14 Bogdan Marisca cedeaza din cauza presiunii si iese in decor, abandonand. Ultima proba nu aduce nici o schimbare, podiumul final al Timis Rally - Realitatea TV fiind format din Gergo Szabo, Vali Porcisteanu si Marco Tempestini.


Gergo Szabo castiga Timis Rally - Realitatea TV (Etapa II)


La grupa A s-a impus Edwin Keleti, fiind urmat de Ernest Mulner si Lucian Girbacea Jr. La H victoria ii revine lui Valentin Banciu, urmat de Alin Marginean si Florin Staici. La Cupa Dacia, cel mai rapid a fost Vlad Cosma, al doilea a fost Mihai Lacatus si al treilea Ladislau Szekely, la juniori locul 1 revinindu-i lui Lucian Girbacea Jr, urmat de Alina Bunica si Vlad Cosma.


Gergo Szabo castiga Timis Rally - Realitatea TV (Etapa II)




Clasament Timis Rally - Realitatea TV:

1. Gergo Szabo/Zoltan Kohler - Mitsubishi Lancer Evo IX 52:13.7
2. Valentin Porcisteanu/Dan Dobre - Mitsubishi Lancer Evo IX +6.9
3. Marco Tempestini/Dorin Pulpea - Peugeot 207 Super 2000 +15.7
4. Dan Girtofan/Eugen Rotaru - Subaru Impreza N14 +58.1
5. Claudiu David/Mihaela Beldie - Mitsubishi Lancer Evo IX +1:12.9
6. Daniel Ungur/Tony Avram - Subaru Impreza N15 +1:59.4
7. Edwin Keleti/Victor Ponta - Renault Clio RS +3:56.4
8. Horatiu Savu/Ciprian Petcu - Mitsubishi Lancer Evo IX +4:15.7



Pentru restul filmelor de la Timis Rally, fa click AICI.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (187) Poze Timis Rally Realitatea TV 2009
mai multe
Publicat în categoria: Campionatul National de Raliuri DATA PUBLICĂRII: 28 Octombrie 2009