Jarkko Miettinen se impune in Raliul Sibiului 2009

Jarkko Miettinen se impune in Raliul Sibiului 2009
Raliul Sibiului 2009 a luat sfarsit dupa o zi torida si plina de evenimente. La captul celor 6 probe speciale desfasurate astazi, au reusit sa ajunga in ultimul parc inchis doar 22 de echipaje din cele 39 care au luat startul, confirmand astfel statutul Raliului Sibiului de cea mai dura etapa din campionat. Pe langa caldura aproape insuportabila si traseul casant, echipajele s-au confruntat cu situatii limta, pene de cauciuc sau iesiri in decor.
Distribuie pe Facebook

Castigatori in Raliul Sibiului 2009 sunt Jarkko Miettinen / Miko Lukka (Mitsubishi Lancer Evo 9). Cei doi au impus o strategie de maxim atac, fiind unica lor sansa de a mai spera la titlul de campioni nationali. In cele din urma tactica lor a fost una castigatoare si s-au impus in fata coechipierilor lor, Gergo Szabo /Zoltan Kohler (Mitsubishi Lancer Evo IX) cu un avans de aproape 40 de secunde. Ultimul loc de pe podium a fost ocupat de clujenii Bogdan Marisca / Sebastian Itu (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Marco Tempstini si Dorin Pulpea pe Subaru Impreza N15 au intapinat ceva probleme tehnice si au fost nevoiti sa se multumeasca doar cu pozitia a 4-a, devansandu-i pe sibienii Jean Tatu / Levente Csegy (Subaru Impreza N11), Dan Girtofan/Mihai Lazarescu (Subaru Impreza N15) , Horatiu Savu / Sorin Toma (Mitsubishi Lancer Evo IX) si Octavian Popa / Laszlo Tamas (Mitsubishi Lancer Evo VIII).

La grupa A s-a impus Alex Filip/ Bogdan Iancu (Citroen C2R2) dupa o cursa plina de peripetii, impunandu-se in fata lui Ernest Mulner / Eugen Pop (Skoda Fabia RS TDI) si a lui Cristian Enache / Marius Paunescu (Renault Clio RS).

La grupa H au reusit sa incheie cursa doar doua echipaje, cel mai rapid dintre ele fiind Eugen Badina/ Aurelian Badina (Subaru Impreza N1), fiind urmat de Catalin Berari / Mihai Sandu.

Campionatul National de Raliuri Dunlop intra intr-o scurta vacanta pentru o luna, cand va avea loc Raliul Tara Barsei.

film

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Campionatul National de Raliuri DATA PUBLICĂRII: 18 Iulie 2009