Jean Tatu / Cristi Florea - Un debut bun

Jean Tatu / Cristi Florea - Un debut bun
• Echipajul Jean Tatu – Cristi Florea a cucerit primul punct din CNR 2010

• Sibienii isi doresc rezultate cat mai bune etapele viitoare
Distribuie pe Facebook
Raliul Brasovului, prima etapa a Campionatului National de Raliuri 2010 a fost si startul in actuala formula pentru Jean Tatu si Cristi Florea. Dupa o cursa interesanta, cei doi au reusit sa obtina un punct in clasamentul general si doua puncte la grupa N, un rezultat foarte bun in actuala conjunctura.

Pe un Subaru Impreza WRX STI N11, echipajul sibian Jean Tatu – Cristi Florea a testat noua formula la cursa de la Brasov. „Am decis sa mergem in aceasta formula, dar nu ne puteam astepta la un rezultat senzational in conditiile in care noi nu am facut nici un kilometru impreuna cu masina de cursa pana la shakedown. Am considerat aceasta etapa ca si o cursa de acomodare, de test”, spune Jean Tatu.

Debut greoi


Startul pe primele speciale nu a fost foarte grozav. Odata cu trecerea pe proba speciala Rasnov Poiana, lucrurile s-au schimbat si ritmul a inceput sa fie mai alert. Ca urmare si clasarea celor doi a inceput sa fie mai buna. „Am inceput mai greu, dar odata cu avansarea in cursa am inceput sa ne acomodam cat mai bine si am ridicat ritmul”, spune Jean Tatu.

O zi multumitoare

Duminica, cu doua speciale extrem de dificile, Babarunca si Cheia, cei doi si-au impus sa mareasca ritmul si sa avanseze cat mai mult in clasament. Tactica a reusit, iar timpii obtinuti i-au facut pe sibieni ca dupa prima trecere a zilei de duminica sa avanseze pe locul 10 in clasamentul general. Pentru ca diferenta fata de cei din fata era practic imposibil de recuperat, cei doi au preferat sa ruleze intr-un ritm cat mai sustinut, dar, in acelasi timp fara a risca. „Am preferat sa mergem curat si sa ne acomodam cat mai bine unul cu celalalt. In acelasi timp, ne-am propus sa ne mentinem ritmul si pozitia in clasament. Desi am rulat mai prudent am izbutit sa ne mentinem pe locul zece, unul bun in actualele conditii”, explica pilotul sibian.

Inceput promitator

Pentru Cristi Florea etapa de la Brasov a fost un inceput bun. Dupa ani in care a jucat rolul de PR al echipei, a decis sa treaca pe scaunul din dreapta. „Nu a fost deloc usor. A fost prima cursa din viata in calitate de navigator, iar marea dorinta a fost sa nu dezamagesc. Pana la urma, cred ca a iesit bine. Au fost si sincope, dar cu ajutorul lui Jean am izbutit sa trecem peste ele. Pentru prima cursa in aceasta conjunctura cred ca este un rezultat onorabil. Trebuie sa muncim mult, trebuie sa ne mobilizam, dar cu rabdare, cred ca putem sa facem lucruri frumoase. Multumim echipei Dan Girtofan-Mita Lazarescu pentru sprijinul acordat, dar si mecanicilor”, spune Cristi Florea.

Participarea la aceasta etapa a echipajul sibian a fost sprijinita de partenerii: Transgaz, Boccardo.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Campionatul National de Raliuri DATA PUBLICĂRII: 20 Aprilie 2010