Lista de start impresionanta la Raliul Sibiului

Lista de start impresionanta la Raliul Sibiului
10 iulie a fost ultima zi de inscrieri pentru Raliul Sibiului Romania, etapa a opta din Intercontinental Rally Challenge 2012. La startul raliului, programat in perioada 19 - 21 iulie, se vor afla 61 de echipaje din 15 tari. Lista de start pentru editia din 2012 a Raliului Sibiului Romania este cea mai mare din istoria raliului. 61 de echipaje vor lua startul la prima editie a raliului ca etapa in Intercontinental Rally Challenge, printre vedete fiind inclusiv Andreas Mikkelsen, campionul en-titre din IRC. Norvegianul de 23 de ani este fara indoiala pilotul numarul 1 pe o lista de start impresionanta cu vedete internationale si locale.
Distribuie pe Facebook
Andreas Mikkelsen, pe o Skoda Fabia S2000, ii va avea de infruntat in lupta pentru victorie pe Sepp Wiegand, tanara speranta a Germaniei, care va concura tot pe o Skoda Fabia S2000, dar si pe francezul Mathieu Arzeno, protejatul lui Sebastien Loeb, pe un Peugeot 207 S2000, suedezul Patrik Flodin pe Ford Fiesta S2000, elvetianul Michael Burri, pe un Peugeot 207 S2000 si, desigur, francezul Francois Delecour, vicecampion mondial de raliuri, tot pe Puegeot 207 S2000. Delecour, un pilot care se lupta anul acesta si pentru titlul national, se afla la cea de-a doua participare in IRC din 2012.
Castigatorul Raliului Sibiului din 2011, Marco Tempestini, singurul pilot roman cu program complet in IRC, va renunta la lupta din IRC Production Cup, si va lua startul cu o Skoda Fabia S2000 in aceasta cursa. Pe acelasi model va lua startul si Dan Gartofan. Lista pilotilor care vor pilota modele S2000 este completata de finlandezul Kristian Sohlberg, care revine in activitate dupa o pauza de un an de zile. Pentru Sohlberg aceasta este prima participare in IRC anul acesta.
In IRC Production Cup se anunta o lupta interesanta intre Andreas Aigner, liderul acestui clasament, germanul Hermann Gassner, slovenul Asja Zupanc, ukraineanul Pushkar Vitalyi, dar si Csaba Spitzmuller, Vali Porcisteanu, Gergo Szabo, Bogdan Marisca, Edwin Keleti si Rares Tomita, pilotii din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Cel mai tanar pilot din IRC Production Cup va fi Simone Tempestini, 17 ani si 11 luni, care concureaza pe Subaru Impreza N15.
O alta lupta interesanta intre pilotii straini si cei romani se va da si in IRC 2WD Cup, clasament dedicat pilotilor care concureaza pe masini cu tractiune pe doua roti. Campionul de anul trecut si liderul din IRC 2WD Cup, Harry Hunt, pe Citroen DS3 R3, ocupantul locului secund Martin Kangur, pe Honda Civic Type 3, Roberto Consani, pe Renault Clio R3, si Davide Catania, pe Citroen DS3 R3, vor lua startul in Raliul Sibiului Romania si se vor lupta cu Alex Filip, pe Renault Clio R3 Maxi Evo, Sebastian Barbu, cu Citroen DS3 R3 si Vlad Cosma, pe Citroen C2 R2 Max.
In premiera, in Intercontinental Rally Challenge sunt inscrise si doua modele Dacia Logan care vor fi pilotate de Raul Badiu si Radu Badina. Tot cu un model Dacia Logan va lua startul si Radu David, care la doar 17 ani, este cel mai tanar pilot din competitie.
Si pentru pilotii inscrisi in Campionatul National de Raliuri Dunlop etapa de la Sibiu este una extrem de importanta. Avand coeficient 1,5 (pilotii primesc numarul de puncte aferent clasarii lor inmultit cu 1,5), Raliul Sibiului Romania va fi una dintre cele mai disputate etape din acest sezon.
Raliul Sibiului Romania, programat in perioada 19 - 21 iulie, va avea cartierul general in Piata Mare din Sibiu, iar pilotii vor parcurge, vineri si sambata, 200,2 kilometri pe probele speciale de macadam si asfalt din jurul orasului. Joi, 19 iulie, incepand cu ora 20:00 sunt programate o demonstratie pe strazile din centrul orasului si startul festiv in Piata Mica.
"Sunt impresionat de lista de start pentru prima editia a Raliului Sibiului in IRC. Cu mici exceptii, toate vedetele internationale din IRC sunt prezente la start alaturi de vedetele din campionatul nostru. Sunt si cativa piloti talentati din Sibiu care vor lua startul, ceea ce inseamna ca acest raliu scoate in evidenta si talentele locale. Le multumesc tuturor celor care ne-au sustinut si au avut incredere in noi si sunt sigur ca vom avea parte de un spectacol incredibil pe probele speciale", a spus Sorin Itu, organizatorul etapei de la Sibiu.
Raliul Sibiului Romania este etapa a opta din Intercontinental Rally Challenge, etapa a cincea din Campionatul National de Raliuri Dunlop si etapa eveniment in FIA European Rally Cup.
Distribuie pe Facebook
mai multe