NRA ia startul in Raliul Sibiului, evenimentul anului in motorsportul romanesc

NRA ia startul in Raliul Sibiului, evenimentul anului in motorsportul romanesc
Odata cu Raliul Sibiului, programat in perioada 19-21 iulie, Campionatul National de Raliuri Dunlop intra in a doua jumatate a sezonului, rezervata probelor speciale pe macadam. In premiera pentru tara noastra, o etapa din intrecerea interna este inscrisa in calendarul Challengerului Intercontinental de Raliuri (IRC). Napoca Rally Academy, campioana nationala la echipe, isi doreste reeditarea succesului din etapa trecuta in cel mai dur raliu din Romania.
Distribuie pe Facebook
Raliul Sibiului 2012, cel mai important eveniment automobilistic din ultimii 40 de ani, propune echipajelor peste 200 de kilometri de probe speciale, impartiti in mod aproape egal pentru zilele de vineri si sambata. Joi, 19 iulie, este programat shakedownul si startul festiv in Piata Mare din Sibiu, echipajele urmand sa parcurga si un tur demonstrativ al orasului.

Marco Tempestini si Dorin Pulpea au castigat editia 2011 a Raliului Sibiului la bordul unui automobil S2000. Anul acesta, cei doi au inlocuit masina obisnuita pe care concureaza, Subaru Impreza R4, cu o Skoda Fabia S2000, etapa sibiana avand un coeficient de 1,5 in clasamentul CNRD.

NRA ia startul in Raliul Sibiului, evenimentul anului in motorsportul romanesc

"Ieri am facut o sesiune de teste la Azuga si ne-am acomodat cu noua masina pe un traseu asemanator cu cel de la Sibiu. Ne asteapta un raliu foarte greu pentru care ne-am pregatit cum am putut mai bine, inclusiv din punct de vedere fizic. Sezonul acesta am obtinut rezultate mult mai bune in afara tarii si sper ca influenta IRC sa fie una benefica pentru noi la Sibiu. Avem in fata o cursa pe care trebuie sa o gestionam inteligent, cu portiuni pe care trebuie sa mergem tare dar si cu unele unde trebuie sa protejezi masina." spunea Marco Tempestini dupa sesiunea de teste efectuata luni.

Bogdan Marisca si Sebastian Itu, dubli castigatori ai acestui raliu, vin cu moralul ridicat la Sibiu, dupa rezultatul foarte bun obtinut in etapa anterioara. "Raliul Sibiului este cea mai grea etapa din tara. Ecarturile intre echipaje pot fi foarte mari dar si foarte mici. Uneori o diferenta de un minut poate sa nu insemne nimic. Am abandonat la Sibiu din postura de lider si am castigat atunci cand nici nu ma gandeam. Ne asteptam la o afluenta foarte mare de spectatori, care ne bucura, si speram ca acestia sa aiba parte de spectacolul pe care-l merita." a declarat Bogdan Marisca.

NRA ia startul in Raliul Sibiului, evenimentul anului in motorsportul romanesc

Daniel Ungur si Anton Avram, liderii autoritari ai clasei 11, sunt pregatiti sa faca un nou pas important catre castigarea titlului si in acest sezon. "Va trebui sa ne hidratam serios la Sibiu, unde va fi foarte cald. Chiar daca evoluam la clasa 11, noi vom incerca sa fim la nivelul echipajelor inscrise in Intercontinental Rally Challenge. Deviza noastra ramane aceasi: full atack pentru locul 1, pentru spectacol si pentru IRC. Sper sa avem o pozitie buna la start si sa urcam din nou pe primul loc cu echipa." spunea Danny Ungur.
Vlad Cosma si Florin Dorca isi doresc ca ghinioanele sa-i ocoleasca in etapa de la Sibiu, pentru a se putea concentra cat mai bine asupra performantelor pe probele speciale. "Ne astepta un raliu foarte frumos dar si foarte dificil, mai ales prin prisma lungimii probelor speciale dar si a duritatii acestora. Daca vom fi lipsiti de probleme tehnice, vom avea destule griji de facut din punct de vedere sportiv. Pe langa adversarii nostri traditionali de la doua roti motrice, acum va trebui sa facem fata si celor din IRC. Vom merge la maxim si vom face tot ce este posibil sa castigam." declara Vlad Cosma.

NRA ia startul in Raliul Sibiului, evenimentul anului in motorsportul romanesc

Simone Tempestini si Lucio Baggio revin odata cu Raliul Sibiului pe suprafata lor preferata de concurs, macadamul. Juniorul Napoca Rally Academy a devenit, dupa etapa de la Bacau, cel mai tanar pilot care a obtinut puncte in clasamentul general al unui raliu din Romania. "Ieri am fost la teste la Azuga. Totul a decurs asa cum trebuia iar acum abia astept sa luam startul la Sibiu. Este cel mai lung raliu la care particip de pana acum si sper sa ajungem cu bine la final, obiectivul meu de anul acesta fiind acumularea a cat mai multor kilometri de probe speciale." spunea Simone la incheierea testelor desfasurate luni la Azuga.
Florinel Tincescu, cel de-al doilea junior al Napoca Rally Academy, urca pe podiumul clasei anul trecut la Sibiu, terminand pe pozitia a doua in Cupa Dacia. Avandu-l in dreapta pe Iulian Nicolaescu, tanarul pilot se afla in fata unei noi premiere. " Este primul raliu international la care particip si sunt fericit ca iau startul la un asemenea eveniment. Obiectivul nostru este sa ajungem cu bine la final, insa vreau sa facem o surpriza placuta, mai ales ca Raliul Sibiului are un coeficient de 1,5." spunea Florinel.

NRA ia startul in Raliul Sibiului, evenimentul anului in motorsportul romanesc

Vineri, 20 iulie, Raliul Sibiului programeaza sapte probe speciale, in lungime de 99,20 kilometri. Din programul primei zile face parte superspeciala din oras, unde echipajele evolueaza in paralel cate doua dar si cele doua probe pe noapte, Paltinis si Santa, pe marginea acestora adunandu-se anul trecut aproximativ 15.000 de spectatori. Sambata, 21 iulie, echipajele vor mai avea de parcurs inca 100,30 kilometri, impartiti in cinci probe speciale, festivitatea de premiere urmand sa se desfasoare in Piata Mica din oras.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze NRA ia startul in Raliul Sibiului, evenimentul anului in motorsportul romanesc
mai multe