NRA la Raliul Iasiului

NRA la Raliul Iasiului
Distribuie pe Facebook
Lupta frumoasa intre juniorii Napoca Rally Academy la Cupa Dacia
Simone Tempestini a terminat Raliul Iasului pe locul doi la Cupa

Florin Tincescu a ratat in extremis podiumul din cauza unei probleme tehnice

Juniorii Napoca Rally Academy, Simone Tempestini (16 ani) si Florin Tincescu (19 ani), s-au luptat pentru ultimele doua trepte ale podiumului Cupei Dacia pana in ultima proba speciala a Raliului Iasului - Dunlop, desfasurat in zilele de 23 si 24 septembrie. In cele din urma Simone a avut castig de cauza si a incheiat competitia pe locul doi, in timp ce Florin a trebuit sa se declare invins de o problema tehnica si a retrogradat pana pe pozitia a patra.

Dupa ce ne-a obisnuit tot sezonul cu curse, in care a evitat sa-si asume riscuri inutile, la Iasi, Simone, avand < > experimentatului sau copilot Lucio Baggio, a crescut considerabil ritmul si a dovedit ca poate fi si rapid si chiar spectaculos pe probele speciale. In cele din urma, insa, tot constanta i-a adus cel mai bun rezultat din cariera: locul doi la Cupa Dacia si primul loc intre debutantii cupei monomarca. <<>putin, eu si Florin, de data asta eu am avut noroc si el a avut ghinion, important este ca a fost frumos. Am mers bine, probele mi-au placut mult, am mers mai tare decat in cursele anterioare si, pana la urma mi-a iesit totul foarte bine. La Bacau vom incerca sa scot inca un rezultat bun si sa merg cat mai bine>>, a spus Simone la finalul Raliului.

Florin Tincescu, alaturi de copilotul sau, Dan Hatigan, a avut o noua evolutie extraordinara, in nota obisnuita deja din ultimele raliuri, dar ghinionul l-a lovit din nou: chiar pe ultima proba speciala, cand se afla pe locul doi la Cupa Dacia, o problema la pompa de benzina l-a facut sa piarda aceasta pozitie, dar si podiumul, trebuind, in final, sa se multumeasca culocul patru. <>, a declarat, sportiv, Florin, dupa sosire.

Liderul Napoca Rally Academy, Tempesta, este convins ca lupta spectaculoasa dintre juniorii echipei demonstreaza ca gruparea clujeana si motorsportul romanesc, au asigurat un viitor frumos: <<>. Acest lucru ar trebui remarcat de toata lumea pentru ca acestia sunt tinerii motorsportului romanesc. Vali Porcisteanu are deja 27 de ani, Vlad Cosma, 25. Florin Tincescu are 18 ani, Octavian Tirnovean are 18 ani, Simone Tempestini are 16 ani, Radu David, care speram ca va concura anul viitor in Campionatul National de Raliuri are 16 ani, acestia sunt tinerii. Si, cu tot respectul pentru ceilalti, cred ca pe acestia ar trebui sa-I sustinem pentru ca de aici va iesi un mare campion in viitor>>, a punctat Tempesta.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Campionatul National de Raliuri DATA PUBLICĂRII: 27 Septembrie 2011