Petter Solberg a fost la Raliul Sibiului Romania

Petter Solberg a fost la Raliul Sibiului Romania
Distribuie pe Facebook

Petter Solberg a fost una dintre vedetele prezente la Raliul Sibiului Romania. Pentru pilotul echipei Ford din WRC aceasta a fost prima prezenta la o etapa din Intercontinental Rally Challenge in calitate de sef al echipei Petter Solberg Engineering. Petter Solberg, campion mondial de raliuri in 2003 si actualemente pilot de uzina Ford in WRC, a fost prezent la Raliul Sibiuui Romania pentru a-l sustine pe Patrik Flodin in etapa din Intercontinental Rally Challenge.

Pentru norvegian aceasta nu a fost prima vizita in Romania, dar Solberg a fost impresionat de atmosfera de la Sibiu: "A fost superb. Atmosfera la raliu a fost incredibila. Locatia aleasa pentru parcul de service este perfecta", a spus norvegianul. Pentru Petter Solberg aceasta a fost prima prezenta, in calitate de sef de echipa, la o etapa din Intercontinental Rally Challenge, iar Patrik Flodin l-a rasplatit cu o clasare pe locul secund si cu premiul "Colin McRae Flat Out Trophy". "Toata lumea a muncit din greu. Nu a fost un raliu usor. Tinand cont de bugetul si timpul avut la dispozitie cred ca ne-am descurcat bine. Imi pare rau ca nu am reusit sa ma implic mai devreme, dar tinand cont de ceea ce fac, nu este deloc usor", a spus Solberg.

Chiar daca nu a luat startul in Raliul Sibiului, Petter Solberg a avut ocazia sa piloteze pe simulatorul de la cortul Eurosport Romania. Norvegianul a fost invins in cursa virtuala chiar de Oliver, fiul sau. Mai mult ca sigur si viitorul sau va fi legat tot de sporturile cu motor. "Cred ca trebuie sa incerce orice. Trebuie sa poata controla o masina pe orice suprafata si in orice conditii. Daca poti sa conduci o masina cu un set-up prost, atunci poti sa conduci orice. Oliver se antreneaza acum cu cross cart-uri si sigur va incerca si alte lucruri inainte sa se apuce de raliuri", a mai adaugat Petter Solberg.

Etapa de la Sibiu a fost un succes pentru echipa Petter Solberg Engineering. Patrik Flodin, pilotul echipei, a ajuns de pe locul 45, dupa primele probe de vineri, pana pe locul secund. Suficiente motive pentru ca echipa sa revina la Sibiu si in 2013. "Totul a fost perfect aici. Atmosfera, parcul de service, podiumul, Piata Mare, totul. Daca vom mai avea ocazia, sigur vom lua startul din nou la Raliul Sibiului", a completat Petter Solberg.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Campionatul National de Raliuri DATA PUBLICĂRII: 25 Iulie 2012