Puncte importante pentru Bacau Rally Team la Timis Rally 2013

Puncte importante pentru Bacau Rally Team la Timis Rally 2013
Dupa succesul inregistrat in cadrul primei etape a Campionatului National de Raliuri Dunlop din 2013, echipa Bacau Rally Team s-a deplasat increzatoare spre Timis Rally, etapa la care a reusit sa adune noi puncte importante.
Distribuie pe Facebook

Dupa o participare plina de peripetii - motorul Citroen-ului din dotare s-a oprit pentru o perioada de circa 40 - 50 de secunde pe ultima proba, echipajul format din Adrian Raspopa si Catalin Grigoriu a reusit sa incheie din nou pe locul secund al clasei 5 si in intrecerea rezervata automobilelor cu doua roti motrice. "Rezultatul obtinut la Timis Rally este unul bun, care ne aduce puncte importante in economia campionatului si care ne mentine in lupta pentru titlu. La aceasta etapa trebuia atacat inca de la primele probe speciale, insa noi nu ne-am propus asta. In schimb, sambata am facut un mic experiment si nu ne-au mai interesat timpii inregistrati de cei cu care ne luptam. Am fost placuti surprinsi sa vedem ca am castigat astfel cateva probe speciale.”

Nici Dan Girtofan si Adrian Berghea nu au avut parte de mai mult noroc, echipajul confruntandu-se in prima zi a raliului cu o problema la motorul modelului Skoda Fabia RS. „Prima zi la Timisoara a fost una pe care vreau s-o uit cat mai repede. In fiecare parc de service am schimbat cate ceva la masina: bujii, bobine, etc.”

La finalul Timis Rally 2013, echipajul format din Dan Girtofan si Adrian Berghea s-a clasat pe locul al cincilea in clasamentul general: „Timis Rally a fost o etapa la care am muncit foarte mult, atat noi, cat si echipa tehnica, si ne bucuram pentru punctele castigate aici. De la acest raliu ni s-a alaturat si Porsche Finance Group si speram ca de la urmatoarele vom gasi noi parteneri impreuna cu care sa reusim sa completam bugetul de care avem nevoie”.

Zeita Fortuna nu le-a suras nici lui Rares Tomita si Levente Csegzy, cei doi avand parte de numeroase ghinioane pe parcursul celei de-a doua etape a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2013. ”Daca era ceva care putea sa mearga rau la Timisoara, a mers! Totul a inceput de la shakedown. Am inlocuit cutia de viteze cu una de strada, din cauza unor probleme. Dupa inca doua ture, am schimbat toate amortizoarele pentru ca am observat ca unul era scurs. La startul PS6 s-a rupt o planetara si am parcurs urmatoarele doua probe cu doar trei planetare. Totul a culminat cu o mica iesire in decor in ultima zi cand am pierdut peste 5 minute pana am revenit.”, rememoreaza echipajul Bacau Rally Team care s-a clasat abia pe locul 9 la clasa 3.

Dupa o absenta de aproximativ patru ani, echipajul format din Bogdan Samoila si Florin Cojocaru isi continua reacomodarea in Campionatul National de Raliuri Dunlop, cei doi indreptandu-se catre etapa de la Timisoare cu mari sperante. Din pacate, norocul nu a fost de partea lor nici de-aceasta data: „Atat eu, cat si copilotul meu Florin, am ajuns la aceasta etapa vlaguiti de putere din cauza unei puternice raceli. Am reusit sa parcurgem primele cinci probe speciale de vineri, apoi am fost obligati sa abandonam din cauza cutiei de viteze care a cedat, desi o revizuisem inainte de raliu. Vreau sa-i felicit pe toti juniorii care concureaza pe Dacia Logan. Sunt foarte buni, jos palaria! Sper sa incepem curand sa ne apropiem cat mai mult de ritmul lor”.

Urmatoarea provocare pentru echipa Bacau Rally Team vine sub forma Raliului Deltei (31 mai - 01 iunie), care revine in calendarul competitional dupa o absenta de 20 de ani.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Campionatul National de Raliuri DATA PUBLICĂRII: 16 Aprilie 2013