Radu David, cel mai tanar pilot de la Raliul Sibiului

Radu David, cel mai tanar pilot de la Raliul Sibiului
Distribuie pe Facebook
Radu David, campion la juniori in 2011 in Campionatul National de Slalom Paralel face urmatorul pas important din cariera sa de pilot, concurind in Campionatul National de Raliuri Dunlop 2012, alaturi de Colina Motors si BCR Leasing. La numai 17 ani, sibianul Radu David va debuta in raliuri, la cea mai importanta etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2012 - Sibiu Rally Romania - prima etapa Intercontinental Rally Challenge desfasurata in Romania.
In 2007 debuta in Campionatul National de Slalom Paralel, cu un Volkswagen Golf II, la varsta de 13 ani. Un an mai tarziu ocupa deja locul al patrulea in clasamentul juniorilor. Ascensiunea a continuat, in 2009 ocupand locul trei la juniori si cinci la general, iar in 2010 se mentinea in fruntea clasamentelor CNSP. 2011 i-a adus lui Radu David titlul de campion in clasamentul juniorilor si locul trei in clasamentul general al Campionatului National de Slalom Paralel, dupa cele patru victorii din sase posibile castigate cu un Renault Clio II de grupa N. Tot anul trecut, la Dementor Rally Show, desfasurat la Sibiu, a castigat confruntarea de la clasa 9, concurentii sai fiind de aceasta data sportivii experimentati din Campionatul National de Raliuri.
"Suntem onorati sa sustinem un pilot atat de talentat intr-o etapa fireasca in ascensiunea sa, evolutia la raliuri. As vrea sa il felicit pe Radu, pentru ca saptamana aceasta a fost ziua lui de nastere si speram Sibiul ii va oferi un debut pe masura asteptarilor sale." - Alexandru Pitigoi, Director General Colina Motors
Bogdan Speteanu, Director General BCR Leasing a declarat: "In afaceri, ca si in sport, BCR Leasing incurajeaza determinarea si entuziasmul celor aflati la start. Radu este pentru noi ca un proiect la inceput de drum: are un potential real pe care ne bucuram sa il sustinem. Ii uram mult succes!"
Radu David va evolua alaturi de Mihaela Beldie la bordul unei Dacii Logan, la clasa 6, pe langa etapa de la Sibiu avand in vedere cel putin inca o etapa in cadrul CNR Dunlop 2012.
Radu David: "Astept cu nerabdare Raliul Sibiului Romania si sunt foarte fericit ca ma voi afla la start cu un copilot extraordinar, cu o echipa cu multa experienta si cu niste parteneri puternici. Multumesc BCR Leasing si Colina Motors, care au facut posibil debutul meu la raliuri. Voi avea onoarea sa concurez pe aceleasi probe cu cei mai buni piloti din IRC, la primul raliu la care voi participa, ceea ce e de vis. Fiind primul raliu si luand in considerare gradul sau de dificultate, obiectivul nostru este sa ajungem la final si sa acumulam kilometri de proba speciala. In viitor ne dorim sa obtinem performante de top in motorsport si pentru asta e nevoie de multi kilometri. Sunt optimist si recunoscator pentru ca am alaturi o echipa formata din oameni cu multa experienta in acest sport si asta imi va fi de mare ajutor acum si pe viitor. Asteptam cat mai multi oameni pe probe, pentru ca va fi un raliu exceptional!
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Campionatul National de Raliuri DATA PUBLICĂRII: 18 Iulie 2012