Raliul Aradului Atrium Center- Gergo Szabo invinge si devine Campion National al Romaniei

Raliul Aradului Atrium Center- Gergo Szabo invinge si devine Campion National al Romaniei
Raliul Aradului Atrium Center, penultima etapa a Campionatului Natioanl de Raliuri al Romaniei a fost si etapa care a desemnat Campionul National Absolut. Dupa un raliu care l-a dominat de la inceput pana la sfarsit, echipajul maghiar Gergo Szabo/Zoltan Kohler pe un Mitsubishi Lancer Evo IX se impune cu un avans de peste 1 minut si jumatate si devine campion national, dupa un sezon in care nu a suferit nici un abandon si a avut rezultate foarte bune.
Distribuie pe Facebook

Pe pozitia a doua in acest raliu a incheiat Maro Tempestini/Dorin Pulpea, pe un Peugeot 207 Super 2000, fiind urmati de Dan Girtofan/Mihai Lazarescu pe Subaru Impreza N15.

Topul opt este completat de Jean Tatu/Levente Csegy (Subaru Impreza N11), Edwin Keleti/Victor Ponta (Renaul Clio RS), Octavian Popa/Tamas Laszlo (Lancer Evo 9, Daniel Ungur/Toni Avram (Citroen C2R2) si Alex Filip/Bogdan Iancu (Citroen C2R2).

Din pacate, singurul care ii mai putea pune probleme lui Szabo, finlandezul Jarkko Miettinen, a iesit in decor pe proba a treia si a fost nevoit sa abandoneze. O soarta similara a avut si Vali Porcisteanu, pe aceeasi proba, dar de aceasta data din cauza unor defectiuni tehnice.

Grupa A a fost gazda unui duel interesant intre Alex Filip si Edwin Keleti. Castig de cauza a avut Edi, care a recuperat avansul lui Filip si s-a impus la final. Pe locul 2 a incheiat Daniel Ungur, iar Filip a fost nevoit sa se multumeasca doar cu pozitia a treia, dupa o penalizare de 30 de secunde suferita spre finalul raliului.

La grupa H au incheiat doar doua echipaje, cel mai rapid fiind Catalin Berari/Mihai Sandu (Lancer Evo 10), urmati de Victor Baldescu/Ciprian Solomon (Lancer Evo 9).

Raliul Aradului Atrium Center s-a doveit a fi o etapa grea, fapt sustinut de numarul mare de abandonuri. Din 32 de echipaje care au luat startul, doar 20 au ajuns la final, dar per total a fost o etapa pe placul pilotilor.
Urmatoarea etapa si ultima se va desfasura la Campulung Muscel, la sfarsitul lunii octombrie.

Videointerviuri: Gergo Szabo, Dan Girtofan, Edwin Keleti, Vali Porcisteanu










Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Campionatul National de Raliuri DATA PUBLICĂRII: 26 Septembrie 2009