Raliul Clujului, Etapa IV – Marisca invingator

Raliul Clujului, Etapa IV – Marisca invingator
Raliul Clujului Mobil 1 “Star Lubricants”, a patra etapa a Campionatului National de Raliuri - Dunlop ne-a oferit si al patrulea castigator diferit din acest an.
Distribuie pe Facebook

Dupa 7 probe speciale regasim astfel pe prima pozitie a clasamentului general echipajul Bogdan Marisca/Sebastian Itu (Mitsubishi Lancer Evo IX). Pe cele doua probe speciale ramase pentru ziua de astazi, cei doi au avut un parcurs rapid dar sigur, terminand raliul la putin peste 12 secunde fata de locul secund. Podiumul general a fost completat de castigatorii de la Timisoara, respectiv Brasov, si anume Gergo Szabo/Zoltan Kohler (Mitsubishi Lancer Evo IX) si Vali Porcisteanu/Dan Dobre (Mitsubishi Lancer Evo IX).


194.88.148


Marco Tempestini si Dorin Pulpea, pe un Peugeot 207 Super2000, au reusit sa revina un loc in clasament dupa problemele de intercomunicatie suferite ieri si au incheiat pe un onorabil loc 4. In puncte au mai intrat campionii en-titre Jarkko Miettinen/Mikko Lukka (Mitsubishi Lancer Evo IX), Dan Girtofan/Levente Csegzy (Subaru Impreza N15), Manu Mihalache/Eugen Rotaru (Mitsubishi Lancer Evo IX) si Cristian Togănel/Iulian Bordea (Subaru Impreza).


194.88.148


Grupa A a fost marcata de un duel interesant, dus pana pe ultima proba speciala (Superspeciala Iulius Mall), intre Edwin Keleti si Alex Filip. Astfel, inainte de superspeciala, echipajul Keleti/Ponta (Renault Clio RS) avea un avans infim de numai o secunda, avans care s-a dovedit a fi insuficient pentru a se impune. Astfel, victoria i-a revenit echipajului Alex Filip/Bogdan Iancu (Citroen C2R2). Ultima treapta a podimului a fost ocupata de sibienii Ciprian Savu/Serban Tomita, pe Honda Civic Type R.


194.88.148


Grupa H a marcat revenirea in forma a echipajului Thomas Abraham/Rares Silasi (Mitsubishi Lancer Evo VIII), care marcheaza astfel prima victorie la grupa din acest sezon, chiar in raliul de casa. Liderii la zi, Alin Marginean/Virgiliu Dumbravan (Mitsubishi Lancer Evo IX) au fost nevoiti sa se multumeasca doar cu pozitia secunda, in timp ce gratie abandonului tehnic al echipajului Gunther Graef/Cristian Cibu (Toyota Celica), locul al treilea i-a revenit lui Victor Baldescu/Ciprian Solomon (Mitsubishi Lancer Evo IX).


194.88.148


La cupa Dacia Logan s-a impus echipajul Vlad Cosma/Florin Dorca, ei fiind urmati de Mihai Lacatus/Andrei Pop si de Ladislau Szeckely/Bianca Szeckely. Vlad Cosma a fost si castigatorul clasamentului juniorilor, in fata lui Bogdan Barbu si a lui Rares Tomita.


194.88.148




Astfel, la jumatatea Campionatului National de Raliuri - Dunlop, clasamentul general arata astfel:

1. Gergo Szabo/Zoltan Kohler – 31 p
2. Vali Porcisteanu/Dan Dobre – 24p
3. Marco Tempestini/Dorin Pulpea – 24p
4. Bogdan Marisca/Sebi Itu – 20p
5. Jarkko Miettinen/Mikko Lukka – 14p




Pentru restul filmelor de la Timis Rally, fa click AICI.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (473) Poze Raliul Clujului 2009
mai multe
Publicat în categoria: Campionatul National de Raliuri DATA PUBLICĂRII: 28 Octombrie 2009