Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants - eveniment in calendarul F.I.A.

Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants - eveniment in calendarul F.I.A.
Echipa de organizare a Raliului Clujului Mobil 1 Star Lubricants s-a intalnit cu presa pentru a anunta principalele noutati ale editiei din acest an. La intalnire au participat dr. Horatiu Savu- preşedintele Clubului Sportiv
Distribuie pe Facebook
Comunicat de presă nr. 5 din 17. 06 .2009


Conferinta de presa a organizatorului

Echipa de organizare a Raliului Clujului Mobil 1 Star Lubricants s-a intalnit astazi cu presa pentru a anunta principalele noutati ale editiei din acest an.

La intalnire au participat dr. Horatiu Savu- presedintele Clubului Sportiv Savu Racing in calitate de organizator principal, dl. Dacian Banca director organizatoric, directorul Iulius Mall Cluj - dl. Lilian Furtuna si reprezentantul principalului sponsor al evenimentului Mobil 1 prin Star Lubricants Ltd., dl. Adrian Ardelean. La intalnirea cu presa au participat si doi piloti clujeni, Marco Tempestini si Bogdan Marisca, invitati pentru a le oferi jurnalistilor cateva impresii inaintea startului in cea de-a patra etapa a Campionatului National de Raliuri “Dunlop”.

Dl. Lilian Furtuna s-a declarat incantat de faptul ca Iulius Mall este in acest an gazda Raliului Clujului Mobil 1 Star Lubricants. Secretariatul raliului , centrul de presa si festivitatea de premiere sunt gazduite de acest mall din cartierul Gheorgheni la fel ca si parcul de service al competitiei. Deasemenea, evenimentul automobilistic de la Cluj Napoca se va incheia cu superspeciala “Iulius Mall” duminica la pranz.

Prezenta domnului Adrian Ardelean la conferintele de presa ale echipei de organizare este una fireasca. Domnia sa a subliniat faptul ca eforturile in realizarea acestui concurs sunt deja o obisnuinta pentru firma pe care o reprezinta Star Lubricants si ca este vorba de un parteneriat care tine de traditie, conditie care si obliga in ciuda unei atmosfere economice nu foarte propice pentru acest sport.

Presedintele C.S. Savu Racing, Horatiu Savu, a subliniat principalele noutati ale acestui an. In primul rand trebuie mentionat faptul ca Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants este din acest an o competitie inscrisa in calendarul Federatiei Internationale de Automobilism FIA ca “restricted event” fapt care reprezinta un mare pas inainte, in intelegerea faptului ca automobilismul sportiv romanesc trebuie sa-si deschida portile spre lume indifernet de discutiile care se poarta pe aceasta tema. Este primul pas in recunoasterea internationala a acestui eveniment, urmand ca in anul urmator, acesta sa fie inscris in Campionatul CEZ (Central European Zone).

O a doua noutate ii priveste pe spectatorii care nu ajung pe problele speciale, acestia avand la dispozitie doua superspeciale de final de zi, una sambata dupa-amiaza - Superspeciala Cora si una duminica la pranz - superspeciala Iulius Mall. Mai mult, datorita parteneriatului cu postul national de televiziune TVR3 superspeciala Cora va fi transmisa in direct la nivel national. Cea de-a treia noutate vizeaza traseul din acest an care va aduce in fata echipajelor inscrise in concurs celebrele probe speciale Tarnita si Dangau, care se parcurg de doua ori in prima zi, dar in sens invers. Horatiu Savu a tinut sa multumeasca sponsorilor si partenerilor acestei competitii devenita traditionala la Cluj.

Directorul organizatoric, dl. Dacian Banca, a multumit si el autoritatilor locale si judetene care au sprijinit echipa organizatoare prin realizarea unor reparatii de ultima ora pe traseele probelor speciale si prin interventiile care au urmarit indepartarea pietrisului si a prafului datorate deszapezirilor din cursul iernii. Pe de alta parte dl. Banca a cerut scuze sportivilor pentru starea drumurilor de pe sectoarele de legatura dintre probele speciale care nu pot fi reparate pana la startul competitiei.

Pilotii clujeni Bogdan Marisca si Marco Tempestini au apreciat eforturile organizatorilor si au explicat ca aceasta cursa este una foarte tehnica si ca lupta pentru primele trepte ale podiumului nu va fi deloc usoara. In plus cei doi piloti au subliniat si ei importanta faptului ca Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants a obtinut recunoastere internationala.

Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants se va desfasura in zilele de sambata si duminica (20-21 iunie 2009). Raliul se parcurge pe asfalt, pilotii si copilotii din Campionat urmand sa-si dispute suprematia pe 7 probe speciale din care doua superspeciale. Sambata (20 iunie) se alearga 5 probe speciale, constand in doua treceri pe bucla Dangau - Marisel - Tarnita si Superspeciala CORA.

In cea de a doua zi (duminica, 21 iunie) se va parcurge inca o data celebra proba Dangau, urmand ca spectacolul automobilistic sa se incheie cu Superspeciala Iulius Mall, locatie unde va avea loc si Festivitatea de Premiere.
Acreditarile de presa se pot obt,ine completand formularele de acreditare, de pe site-ul raliului, www.raliulclujului.ro, care pot fi trimise pana joi, 18 iunie, pe coordonatele specificate in aceste documente.

Anul acesta, sediul administrativ al Raliului Clujului Mobil 1 Star Lubricants si Centrul de Presa vor functiona in Cluj-Napoca, Complexul Comercial Iulius Mall, str. Alexandru Vaida-Voievod, nr. 53-55.

Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants edit,ia 2009 este organizat cu sprijinul Primariei si Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca si al Consiliului Judetean Cluj.

Sponsor principal al raliului de la Cluj este MOBIL1 prin Star Lubricants Ltd. Pe lista sponsorilor figureaza Banca Transilvania, Compexit Trading, Topcar, Iulius Mall, Jack Daniel’s, Bulova, CORA, Resido Trade, Tetarom, Mol Romania, Societatea de Constructii Napoca S.A., Makro Grup - partener oficial USAG, Adax, RMB InterAuto.

Lista sponsorilor tehnici ii cuprinde pe Autoworld, Volkswagen, P.M.A Invest, Zolicar Assistance, Nova Taxi, Infinity Sports, Kopiernicus, Karcher prin Epinvest, A&M Graphis, URSUS, QualMedia, Best Western Topaz.

Partenerii media ai evenimentului sunt: TVR 3, TVR Cluj, ProTV, TeleEuropaNova, Radio Cluj, ProFM, Autoshow, Autobusiness, 24-FUN, Faclia, Clujeanul, Monitorul de Cluj, Cetat,eanul clujean, site-urile AutoRally si RallyMax.
Parteneri: Agentia Nationala Antidrog, S.M.U.R.D. Cluj.



p.r: 4media.ro/Bogdan Rosca 0727 57 60 56
contact@4media.ro sau bogdanroscaz@gmail.com
credit foto : Mircea Rosca

Distribuie pe Facebook
mai multe