Raliul Moldovei, dominatia straina revine in CNR Dunlop 2012

Raliul Moldovei, dominatia straina revine in CNR Dunlop 2012
Distribuie pe Facebook
Campionatul National de Raliuri DUNLOP 2012 si-a disputat cea de-a treia etapa in acest week-end la Bacau. Dupa un adevarat maraton pe cele 9 probe speciale ale etapei, Raliul Moldovei s-a incheiat cu victoria lui Francois Delecour si cu un podium integral strain, pilotul francez fiind secondat de maghiarii Gergo Szabo si Csaba Spitzmuller.
Dupa doua etape disputate in CNR Dunlop 2012 sub dominatia clara a campionului national en-titre Valentin Porcisteanu, francezul Delecour impune un nou ritm in competitia interna de profil. Revenit in competitie pe un Peugeot 207 Super 2000, Francois Delecour a fost imbatabil in Raliul Moldovei, etapa a III-a a CNR DUNLOP 2012, adjudecandu-si majoritatea probelor speciale ale raliului.
Disputata in ultimul week-end al lunii mai, etapa a III-a a CNR Dunlop 2012 a debutat sub amenintarea ploii, un factor cheie pentru calitatea traseului. Raliul majoritar de macadam, cu trei treceri pe o bucla de trei probe speciale si cu masini extrem de puternice la start a beneficiat in cele din urma de o vreme insorita si prielnica.
Prima zi de concurs, programata vineri 25 mai, s-a incheiat cu Gergo Szabo lider in clasamentul provizoriu al etapei. Maghiarul a pierdut insa teren pe probele speciale de sambata in fata francezului Delecour. Atat pilotul maghiar, cat si cel francez au apreciat traseul ca fiind unul dificil, iar proba regina a etapei, Nevila Moinesti, ca fiind o adevarata etapa de WRC. Liderul clasamentului la zi al competitiei, Valentin Porcisteanu, a debutat cu stangul in Raliul Moldovei, pierzand teren in fata tuturor principalilor sai competitori si sfarsind raliul in afara podiumului de concurs. Invingatorul din superspeciala etapei, Csaba Spitzmuller, termina raliul pe a treia treapta a podiumului, cu un parcurs de urmarire constant, in spatele conationalului sau, Gergo Szabo.
La conferinta de presa, pilotul Francois Delecour a declarat: "Desi cand am venit prima data in Romania am crezut ca aici se poate castiga usor, acum am vazut ca aici sunt piloti extrem de valorosi, iar o victorie trebuie muncita. Proba lunga si mixta a Raliului Moldovei este extrem de interesanta si solicitanta, iar organizatorii de raliuri din Romania trebuie sa aiba in vedere astfel de probe de nivel de campionat mondial".



Pilotul Napoca Rally Academy, Marco Tempestini a fost nevoit sa abandoneze dupa primii kilometri ai primei probe speciale a raliului, continuand competitia in regim de SuperRally. In ziua de sambata, pilotul Napoca a iesit definitiv din competitie in urma unui al doilea abandon tehnic.
Printre suprizele etapei se numara si tanarul Vlad Cosma, nevoit sa abandoneze dupa PS 5 in conditiile in care era in top 10, putand sa termine raliul in puncte.
Dupa Raliul Moldovei, ierarhia la zi in CNR DUNLOP 2012 ramane neschimbata, Valentin Porcistenu conducand detasat la puncte in fata urmaritorilor sai Csaba Spitzmuller si Dan Girtofan. Urmatoarea etapa a Campionatului National de Raliuri DUNLOP 2012 se va desfasura la Cluj in perioada 22-23 iunie a.c.
Distribuie pe Facebook
mai multe