Raliul Sibiului 2013: Calificarile decid ordinea de start

Raliul Sibiului 2013: Calificarile decid ordinea de start
  • Raliul Sibiului 2013 ia startul joi dimineata
  • Pentru prima oara in Romania, calificarile decid ordinea de start
  • Sesiunea de calificari se va desfasura pe circuitul de rallycross din cartierul Strand
Distribuie pe Facebook

Editia din acest an a Raliul Sibiului va incepe inca de joi dimineata, atunci cand sunt programate calificarile oficiale care vor decide ordinea de start.

Pilotii prioritari inscrisi la etapa a saptea din Campionatul European de Raliuri FIA vor participa, in premiera pentru Romania, la o sesiune de calificare in urma careia se va decide ordinea de start pentru prima zi a Raliului Sibiului 2013. Pentru aceasta sesiune, programata in dimineata zilei de joi, au fost nominalizati 13 piloti, lista incluzand nume precum Jan Kopecky, Bryan Bouffier, Francois Delecour, Toshi Arai, Marco Tempestini, Antonin Tlustak, Jaroslav Orsak, Vitaliy Pushkar, Edwin Keleti, Janos Puskadi, Gergo Szabo, Vali Porcisteanu si Dan Gartofan.

Sesiunea de calificari va incepe joi, la ora 08:00, cu antrenamentele libere in care pilotii vor putea parcurge traseul de doua ori. In calificari, calificari care incep la ora 10:00, fiecare pilot va avea la dispozitie numai un singur tur cronometrat pentru a stabili cel mai bun timp. In functie de rezultatul obtinut, cel mai rapid pilot isi va alege primul pozitia pe lista de start, urmat de ceilalti 12 piloti prioritari, in functie de clasament, care au intrat in calificari. Ceremonia alegerii pozitiei la start va avea loc in Piata Mare, in fata Primariei Municipiului Sibiu, si va incepe la ora 12:00.

Sesiunea de calificari se va desfasura pe circuitul de rallycross din cartierul Strand, circuit care va fi parcurs in sensul invers de desfasurare al super specialei. Lungimea totala a traseului este de aproximativ 3,42 kilometri.

Tot joi, pentru ceilalti piloti, este programat shakedown-ul pe traseele din Gusterita si Daia intre orele 11:00 si 14:30. Toti pilotii vor fi prezenti apoi incepand cu ora 20:00 la parada de pe strazile din centrul orasului si la startul festiv din Piata Mica, de la ora 20:30.

Distribuie pe Facebook
mai multe