Se anunta o cursa grea pentru echipajele Napoca Rally Academy!

Se anunta o cursa grea pentru echipajele Napoca Rally Academy!
Doar trei dintre echipajele consacrate ale Napoca Rally Academy vor lua startul vineri, 17 septembrie, in Raliul Aradului, penultima etapa a Campionatului National de Raliuri al Romaniei. Lor li se adauga insa unul dintre juniorii sustinuti de gruparea clujeana.
Distribuie pe Facebook
Liderii clasamentului general, Bogdan Marisca si Sebastian Itu au nevoie de un rezultat bun la Arad, dupa abandonul din etapa trecuta. Dupa doua zile de recunoasteri pe probele speciale, Bogdan abordeaza insa cu prudenta aceasta cursa: "Va fi o cursa grea! Sunt probe pe care este foarte greu sa mergi tare. In acest moment cinci piloti au inca sanse la titlu si, in opinia meaa, patru dintre ei se lupta cu sanse egale pentru campionat. Din fericire si eu ma numar printre ei. Va fi insa o lupta interesanta si este foarte greu de spus ce se va intampla" a declarat Marisca.

Dupa patru abandonuri consecutive in campionatul intern si doua podiumuri in FIA European Rally Cup (East), echipajul Tempesta/Dorin Pulpea isi doreste sa termine cu bine si un raliu din Romania: "Vrem sa reusim sa terminam decent si un raliu din campionatul intern, pentru ca, dupa patru abandonuri consecutive, nu ne simtim foarte confortabil. Ne place acest raliu, ne-a placut si anul trecut cand am terminat pe locul doi, ramane de vazut ce vom reusi acum. Speram ca, de aceasta data, masina sa nu ne faca nicio problema pentru ca va fi o lupta interesanta si cu pilotii din Ungaria", a spus Tempesta in preziua startului.

Pentru Vlad Cosma si Florin Dorca, Raliul Aradului reprezinta penultima sansa de a obtine in acest sezon o victorie la grupa A. "Noi venim la curse sa mergem tare si sa fim primii. Mai avem inca o sansa sa ne batem pentru o victorie la grupa A. Speram sa profitam de acesta sansa, pentru ca la Brasov mi-am cam facut-o cu mana mea. Probele din prima parte a raliului nu ne plac, sunt de prea mare viteza, dar cele din a doua jumatate a zilei de sambata sunt frumoase si tehnice, imi plac foarte mult si, cu siguranta, acolo se va face diferenta. Oricum ar fi, probele speciale sunt aceleasi pentru toti si tot cel mai bun se va impune", a declarat Vlad dupa recunoasteri.

Din pacate, celalalt echipaj al Napoca Rally Academy implicat in lupta din cadrul grupei A, Danny Ungur/Toni Avram, nu va lua startul la Arad, unele probleme tehnice ale Citroen-ului C2R2 Max, neputand fi rezolvate la timp.

In schimb, penultima etapa a CNR reprezinta debutul in raliuri al juniorului Napoca Rally Academy, Simone Tempestini. La doar 16 ani, fiul lui Tempesta este liderul clasamentului juniorilor in Campionatul de Slalom Paralel al Romaniei si ocupa pozitia secunda in clasamentul open al aceleiasi competitii. El va concura la Arad, in prima etapa de raliu din cariera, la volanul unei Dacii Logan, avandu-l in dreapta pe experimentatul Lucio Baggio, actualul navigator al pilotului italian de top Piero Longhi si fost copilot al lui Marco Tempestini, pe vremea cand pilotul Napoca Rally Academy activa in campionatul Italiei. Obiectivul tanarului Tempestini este de a termina acest raliu, dupa cum declara tatal sau: "Simone este deja "acasa" la slalom paralel, acum incepe cu ceva serios: raliul. A facut recunoasterile, i-a placut traseul, sa vedem ca va reusi in cele doua zile de concurs. Obiectivul lui este sa parcurga toti kilometrii acestui raliu si sa acumuleze experienta. Cred ca el va fi ultimul la start, in timp ce eu voi fi primul. Asa incat, deschidem si inchidem traseul in familie", a glumit Tempesta.

Raliul Aradului se desfasoara vineri si sambata, 17 si 18 septembrie si are programate 11 probe speciale insumand aproape 116 kilometri. Alaturi de pilotii romani si de cei doi piloti maghiari deja obisnuiti ai Campionatului National de Raliuri - campionul en titre Gergo Szabo, respectiv Csaba Spitzmuller - alti 32 de piloti din Ungaria s-au inscris la aceasta etapa.


Credit foto: Catalin Stoia/SIMCAT

Distribuie pe Facebook
mai multe