Sibiu Rally Challenge promite un spectacol pe cinste cu 72 de echipaje la linia de start si masini care mai de care

Sibiu Rally Challenge promite un spectacol pe cinste cu 72 de echipaje la linia de start si masini care mai de care
  • Sibiu Rally Challenge se va desfasura intre 18 si 20 august
  • La start vor fi prezente 72 de echipaje din 8 tari
  • Traseul masoara 430 de kilometri si cuprinde cele mai frumoase zone din judetul Sibiu, inclusiv Transfagarasanul
Distribuie pe Facebook

Sibiul va fi pentru 3 zile capitala vehiculelor istorice cu ocazia Sibiu Rally Challenge unde vor lua startul 72 de echipaje din 8 tari.

In perioada 18-20 august, 72 de echipaje vor descoperi cele mai frumoase trasee din judetul Sibiu la bordul unor masini istorice precum Ferrari, Porsche, Austin, Rolls-Royce, sau clasicele Renault, Aro sau Dacia 1300 si 1100.

In acest an, pentru prima data, Sibiu Rally Challenge se desfasoara dupa un nou format. Sorin Itu, organizatorul evenimentului a declarat ca "Este un amestec interesant de masini de epoca, masini de curse si masini incluse in categoria Yound Timer." Foarte interesant si totodata laudabil este faptul ca evenimentul este inscris in calendarul international al Federatiei Internationale a Vehiculelor Istorice.

Printre superbele modele care vor lua startul se afla si un Austin 20/4 Sedan Tourer din 1924. Aceasta este cea mai veche masina inscrisa in competitie iar la volanul sau se vor afla Lucian-Gabriel Balan si Costel Racu.

Itu a mai spus ca nu se opreste aici, si "asa cum am dus raliul de la Sibiu pana in Campionatul European de Raliuri, obiectivul nostru este sa ajungem una dintre cele mai prestigioase competitii dedicata vehiculelor istorice la nivel mondial."

De-a lungul celor 430 de kilometri, cele 72 de echipaje vor fi purtate prin cele mai frumoase zone din judetul Sibiu, inclusiv pe cel mai bun drum din lume, daca e sa il citam pe Jeremy Clarkson, Transfagarasanul.

Sibiu Rally Challenge va debuta pe 18 august la ora 19, iar cei care au drum prin zona sunt avertizati ca traficul va fi restrictionat pe unele sectiuni de drumuri nationale sau judetene.

Distribuie pe Facebook
mai multe