Simone Tempestini devine dublu campion national cu o etapa inaintea finalului de competitie, si se indreapta acum spre titlul mondial Junior WRC

Simone Tempestini devine dublu campion national cu o etapa inaintea finalului de competitie, si se indreapta acum spre titlul mondial Junior WRC
  • Simone Tempestini a castigat Raliul Iasiului
  • Pilotul Napoca Rally Academy a devenit astfel dublu campion national cu o etapa inaintea finalului de sezon
  • Ultima cursa a sezonului va fi Raliul Harghitei, care se va desfasura in 7-8 octombrie
Distribuie pe Facebook

Pilotul celor de la Napoca Rally Academy a condus exceptional in Raliul Iasiului din acest week-end, pe care a reusit sa il castige si sa devina astfel dublu campion national la 22 de ani.

Raliul Iasiului s-a desfasurat in week-end-ul care tocmai s-a incheiat si a fost organizat pe probe de macadam. Pilotii nu vor uita prea curand cele 9 probe speciale, si mai ales cei 118 kilometri pe care i-au parcurs in total, si care unora le-au lasat un gust amar.

Raliul Iasiului

Penultima etapa a Campionatului National de Raliuri a fost presarata cu multe incidente si abandonuri ale unor piloti importanti, precum cel al lui Bogdan Marisca. Pilotul celor de la Napoca Rally Academy a fost nevoit sa iasa din competitie dupa ce a iesit in decor in prima zi de intreceri, pe proba speciala cu numarul 4.

Raliul Iasiului

In schimb, colegul sau, pilotul italiano-roman Simone Tempestini si copilotul sau Marc Banca, au incheiat in mare fel Raliul Iasiului. Tempestini si-a dominat adversarii si a reusit sa castige lejer etapa, devenind astfel dublu campion national cu o etapa inaintea finalului de sezon.

Raliul Iasiului

Cei doi au reusit sa termine la aproape doua minute de locul secund ocupat de echipajul format din Dan Girtofan si Tudor Marza, si sa castige toate probele cu exceptia superspecialei, desfasurate pe un circuit stradal inchis din centrul Iasiului.

Raliul IasiuluiRaliul Iasiului

Dublul campion national de 22 de ani, Simone Tempestini, nu are timp sa savureze cum trebuie aceasta victorie deoarece trebuie sa se concentreze pe categoria Junior WRC din Campionatul Mondial de Raliuri. Aici, pilotul are sanse reale sa castige titlul dedicat pilotilor tineri cu potential.

Raliul Iasiului

"M-am simtit perfect pe superspecialele de la Iasi si asta s-a vazut in evolutia noastra. Am pilotat cu o placere fantastica si sunt fericit ca am castigat titlul. Primul obiectiv este atins, dar acum trebuie sa ne concentram la lupta din Junior WRC pentru ca titlul mondial este cel mai important lucru din acest sezon pentru noi," a declarat Tempestini.

Raliul Iasiului

Etapa finala a Campionatului National de Raliuri Dunlop va fi Raliul Harghitei, care se va desfasura in 7-8 octombrie.

Sursa foto: Rallycow

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Raliul Iasiului
mai multe