Sunt 59 de echipaje inscrise la Tess Rally 2012

Sunt 59 de echipaje inscrise la Tess Rally 2012
Distribuie pe Facebook
- La clasa 2 sunt "greii"
- De la clasa 3 pot "sari" marile surprize
- "Giri" vine la intalnirea cu presa

Pe lista provizorie de inscrieri la Tess Rally 2012 apar 59 de echipaje, dar nu este inca sigur ca toti de pe lista vor fi si la start. Printre absentii de marca ai cursei de la poalele Tampei se numara Horatiu Savu, care a suferit un accident de... bicicleta, precum si brasoveanu Manu Mihalache, castigatorul ultimei probe speciale a Tess Rally 2011 - Poiana. Oricum, fata de anul trecut, cand pe lista au fost 54 de echipaje, numarul a crescut, chiar daca conditiile economice nu sunt chiar roze. Astfel, Tess Rally 2012 este la doar 6 "pasi" (echipaje) de anul de gratie 2008, atunci cand pe lista au fost 65 de echipaje.
Numar record de echipe
Daca recordul de participanti mai are de <>, in schimb recordul de echipe inscrise la un raliu - in ultimii ani, a fost batut la Tess Rally 2012. Astfel, in 2012, pentru titlul national la echipe se vor bate SRC, BCR Leasing, Napoca Rally Academy, ESD si Jack Daniel's.
La clasa 2 sunt "greii"
Conform asteptarilor, cel putin pentru Tess Rally 2012, s-a constituit clasa 2, adica clasa bolizilor puternici, care va fi punctul de atractie al cursei. Astfel, campionul national en-titre, Valentin Porcisteanu, incepe sezonul cu un Mitsubishi Evo 10 R4, la fel ca Gergo Szabo si Csaba Spitzmuller. Marco Tempestini si Bogdan Marisca, componentii echpei clujene Napoca Rally Academy vor avea la dispozitie cate un Subaru Impreza R4, in timp ce brasoveanul Dan Girtofan va incepe sezonul cu o superba Skoda Fabia S2000. Si cum printre cei cu masini puternice sunt trei castigatori ai cursei de la poalele Tampei, adica Dan Girtofan, Valentin Porcisteanu si Bogdan Marisca, se poate spune ca lupta pentru victorie la Brasov se va da intre greii de la clasa 2.
De la clasa 3 pot "sari" marile surprize
Desi parasita de vedete, clasa 3 promite un spectacol de zile mari.
Primul argument este pilotul francez Francois Delecour, care va pilota - in cele din urma, un Renault Megane de clasa 3. Campionul francez va fi secondat de Rares Tomita - revelatia finalului de sezon 2011 , Edwin Keleti, Romulus Preda sau veteranul Heinz Gollner, revenit la Tess Rally dupa o pauza 5 ani, pot furniza surprize neplacute greilor de la 2.
"Giri" vine la intalnirea cu presa
Conform traditiei, Tess Rally 2012 va fi lansat cu o conferinta de presa, ce va avea loc miercuri, 28 martie 2012, de la orele 11.00, la Sala "Europa", din cadrul Hotelului "Aro Pallace". Pe langa organizatori si sustinatori, la intalnirea cu presa va veni si pilotul brasovean Dan Girtofan, de trei ori castigator al Tess Rally.
TESS Rally 2012 - Parteneri:
Prima etapa a Campionatului National de Raliuri - Dunlop, este o competitie organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Local si al Primariei Municipiului Brasov, si este sustinuta de:
Parteneri oficiali: TESS Brasov, distribuitor Audi si Volkswagen, Lubexpert Romania, distribuitor Mobil 1 si Aro Palace
Partener asociat: Dunlop - sponsor oficial al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv
Parteneri: Olmedo - piese auto, Turbocar Serv, P&P Brasov, Restaurantul Good Life Brasov, Pell Collection.
Tess Rally 2012 are loc datorita sprijinului acordat de RAT Brasov, Serviciul de Politie Rutiera Brasov, Serviciul de Politie Rutiera Prahova, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Brasov, Gruparea Mobila de Jandarmi Brasov, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Prahova, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Brasov, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova.
Parteneri media : Zile si Nopti, KISS FM , RTT Brasov, Radio DJ, AutoRally Magazin, www.autorally.ro


Distribuie pe Facebook
mai multe