Tempesta pe 5 la jumatatea Yalta Rally

Tempesta pe 5 la jumatatea Yalta Rally
Echipajul Napoca Rally Academy, Tempesta/Dorin Pulpea, ocupa, la finalul primei zile a Yalta Rally (Ucraina), a cincea pozitie a clasamentului general provizoriu al competitiei. Nici cea de-a patra etapa a FIA European Rally Cup (East) nu a fost lipsita de probleme pentru cei doi.
Distribuie pe Facebook

Tempesta a inceput bine raliul, stabilind al treilea timp pe prima speciala, dar apoi, in debutul probei secunde, o planetara a Peugeot-ului 207 S 2000 cedeaza si pilotul Napoca Rally Academy se vede nevoit sa parcurga doua probe speciale, inclusiv cea mai lunga a raliului, pilotand o masina doar cu tractiune spate si aproape fara frane.

In aceste conditii, la finalul primei bucle echipajul clujean ocupa doar pe locul zece. Defectiunile au fost remediate in parcul de service si Tempesta a atacat in a doua trecere pe cele trei probe, astfel incat finalul zilei de sambata il gaseste pe locul cinci. "Prima proba a fost ok, dar apoi s-a rupt o planetara fata si miscarea acesteia a afectat si franele. Urmatoarele doua speciale am avut doar tractiune spate si frana era foarte slaba. Am pierdut mai bine de patru minute. Baietii au rezolvat problemele in parcul de service, am atacat, am recuperat si acuma suntem pe cinci la 2'35" de lider. Maine vom ataca, incercam sa urcam macar pe ultima treapta a podiumului. Probele se vor desfasura in sens invers, acea configuratie imi place mult mai mult, ramane sa vedem ce vom reusi", a declarat Tempesta in ultimul parc de service al zilei de sambata.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Campionatul National de Raliuri DATA PUBLICĂRII: 13 Septembrie 2010