Tempesta se pregateste pentru Rallye du Var

Tempesta se pregateste pentru Rallye du Var
Anul 2012 se apropie cu pasi repezi, masina cu care vor concura Tempesta si Dorin Pulpea sezonul viitor este deja stabilita - Subaru R4 - si deja se "construieste", Raliul Monte Carlo este la mai putin de doua luni de zile, astfel ca cei doi reprezentanti ai Napoca Rally Academy, impreuna cu echipa tehnica de la Transilvania MotorSport, au decis sa participe in weekend-ul acesta (24-27 noiembrie) la Rallye du Var, ultima etapa a campionatului francez. Raliul este renumit pentru frumusetea probelor de asfalt si este folosit de multi piloti ca un test pentru Monte Carlo, configuratia si suprafata specialelor fiind foarte asemanatoare. De altfel, printre cei 239 de inscrisi se numara si cei doi piloti oficiali ai echipei Ford: Jari-Matti Latvala si Ott Tanak.
Distribuie pe Facebook
Tempesta incepe pregatirea pentru sezonul viitor
Un test pentru Monte Carlo si pentru sezonul 2012
239 de echipaje inscrise la Rallye du Var, inclusiv pilotii oficiali Ford, Latvala si Tanak
Tempesta si Pulpea participa cu Subaru

Marco va lua startul cu Subaru in versiune de grupa N, pentru a face up-grade-ul suspensiilor de asfalt si a electronicii diferentialelor, astfel incat, la sfarsitul lui decembrie cand noua masina va fi gata, sa nu porneasca de la zero ci sa beneficieze de toate datele "recoltate"in 230 de kilometri de probe speciale.

Tempesta si Dorin au profitat de regulamentul francez care le-a permis sa faca recunoasterile in weekend-ul premergator raliului si s-au declarat incantati de tehnicitatea si dificultatea probelor: "Deja a devenit un refren: de fiecare data cand mergem la un raliu renumit de asfalt, acela ni se pare cel mai frumos. Asa a fost cu Madeira, a urmat Monte Carlo, iar acum, dupa doua zile in care am avut parte de "100.000" de viraje suntem convinsi ca Var este cel mai complicat si mai frumos raliu de asfalt din lume. Dar cine stie ce va a fi la Monte Carlo, editia 2012*!", a spus, entuziasmat pilotul Napoca Rally Academy dupa recunoasteri. Cu masina de grupa N, Marco nu isi propune decat sa se pregateasca pentru Monte Carlo si pentru sezonul 2012 si sa se simta bine: "Va a fi un raliul test, sa ne reobisnuim cu "taxiul" pe asfalt si sa facem niste setari de baza pentru diferentiale si suspensii. Va fi insa, cu certitudine, greu. Acestea sunt drumurile pentru care s-au inventat masinile S 2000...asa incat cred ca vom avea mult de lucrat cu volanul ! In versiunea R4, de care vom beneficia de la Monte Carlo incolo, masina va fi mai usoara cu 70 de kilograme, mai usor de condus si mult mai rigida, puntile fata si spate fiind total redesenate si in sistem uniball precum cele de S 2000. Pana atunci, la Rally du Var vom face o munca de pregatire pentru testele finale de dinainte de Monte Carlo. Ne dorim un weekend fara presiune, un weekend de munca si distractie !", a incheiat Tempesta.

Aflat la a 57-a editie, Rallye du Var programeaza, in trei zile de concurs, 12 probe speciale insumand 229,5 kilometri de asfalt. Startul este programat vineri, 25 noiembrie, la ora 13,23, iar sosirea duminica, 27 noiembrie la 10,30.
Va vom tine la curent cu evolutia echipajului Napoca Rally Academy.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Campionatul National de Raliuri DATA PUBLICĂRII: 25 Noiembrie 2011