Transilvania Rally, prima victorie pentru Csaba Spitzmuller in CNR Dunlop 2012

Transilvania Rally, prima victorie pentru Csaba Spitzmuller in CNR Dunlop 2012
Transilvania Rally, cea de-a patra etapa si ultima de asfalt a CNR DUNLOP 2012, a fost castigata de echipajul maghiar Csaba Spitzmuller / Szoke Tamas. Aceasta este prima victorie a pilotului cu rezultate foarte bune in campionatul maghiar de raliuri in actualul sezon al CNR DUNLOP.
Distribuie pe Facebook
Pilotul maghiar, Csaba Spitzmuler, si-a adjudecat victoria in etapa clujeana a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2012, dupa ce a plecat pe probele speciale din a doua zi de concurs cu un usor dezavantaj in spatele clujeanului Bogdan Marisca si a conationalului sau, Gergo Sazbo.
Favoritul etapei clujene, Bogdan Marisca a condus in prima zi de consurs, plecand in ziua de sambata din postura de lider al clasamentului provizoriu al etapei a IV-a a CNR Dunlop 2012, dar a pierdut in fata fortei dezlantuite a maghiarului inca din prima proba a zilei a doua. In etapa sa de casa, Bogdan Marisca a pierdut si anul trecut, in fata campionului national en titre, Valentin Porcisteanu, care a plecat cu un dezavantaj sever in etapa de la Cluj si a reusit sa prinda in final doar ultimul loc pe podium. Bogdan Marisca a avut un parcurs constant in etapa de la Cluj a sezonului, ocupand la final a doua treapta a podiumului si dovedind o revenire mult asteptata dupa mai putin reusitele etape din debutul campionatului.
Nelipsit de pe podimul fiecarei etape din CNR DUNLOP 2012, Csaba Spitzmuler reuseste odata cu victoria de la Cluj sa urce pe prima pozitie a clasamentului general al Campionatului National de Raliuri Dunlop 2012, la un ecart de numai un punct in fata campionului en titre Valentin Porcisteanu.
Cu cele 12 puncte obtinute pe asfaltul de la Cluj, brasoveanul Dan Gartofan ramane pe pozitia a treia a clasamentului general al campionatului, cu 8 puncte in fata francezului Delecour, in timp ce Bogdan Marisca vine pe pozitia a sasea, dupa maghiarul Gergo Szabo. Din top ten-ul clasamentului general al CNR Dunlop 2012 surprizele etapei clujene au fost abandonurile lui Marco Tempestini si Edwin Keleti, dar si absenta lui Lucian Preda de la startul etapei.

Urmatoarea etapa a CNR DUNLOP va avea loc pe macadamul de la Sibiu, in perioada 20-21 iulie, si va conta atat ca a V-a etapa in competitia interna de profil, cat si ca a VIII-a etapa in IRC (Intercontinental Rally Challenge).

Distribuie pe Facebook
mai multe