Ultima etapa din CNR in 2010 pentru Napoca Rally Academy

Ultima etapa din CNR in 2010 pentru Napoca Rally Academy
Echipajele Napoca Rally Academy s-au deplasat la Iasi pentru a participa, vineri si sambata, la ultima etapa a Campionatului National de Raliuri al Romaniei. Inainte de plecare, cei patru piloti si-au facut publice obiectivele pentru Raliul Iasiului.
Distribuie pe Facebook

Ajunsi pe locul trei in clasamentul general al Campionatului dupa abandonurile din ultimele doua etape, Bogdan Marisca si Sebastian Itu isi propun acum o evolutie care sa le permita sa ramana pe podium la finalul sezonului. Daca situatia o va impune, Bogdan este insa pregatit sa atace, avand inca sanse, cel putin teoretice, sa castige cel de-al doilea titlu de campion national absolut din cariera. "Am avut parte de doua abandonuri tehnice consecutive, asa incat, la ultimele doua etape nu am luat niciun punct. Am cazut pe locul trei in campionat, iar sansele nostre la titlu sunt in acest moment pur teoretice si nu depind neaparat de noi. Mergem la Iasi pentru a termina campionatul pe podium si, in functie de ce se intampla pe probele speciale vom decide daca atacam sau nu. Ne-ar fi placut sa ne luptam in ultima etapa cu sanse reale pentru titlu, dar in motorsport depinzi si de materialul de concurs. Vrem sa terminam campionatul pe podium, ramane de vazut pe care treapta vom reusi sa urcam la final. Oricum, ne propunem sa venim acasa cu masina intreaga, pentru ca, altfel, am fi si batuti si cu banii luati", si-a anuntat intentiile Bogdan Marisca.

Tempesta si Dorin Pulpea isi doresc ca la finalul campionatului sa aiba terminate macar jumatate din cele opt etape ale sezonului. Ei isi propun sa ii ajute si pe Bogdan Marisca si Sebi Itu in a obtine un loc cat mai bun la finalul campionatului, dar abordeaza Raliul Iasiului si ca un ultim antrenament pentru Novorossyisk Rally of Russia, de unde echipajul Napoca Rally Academy se poate intoarce, pentru al doilea an consecutiv, cu Cupa Europei de Est la Raliuri : "Noi mergem la Iasi sa obtinem o medie de 50% in ceea ce priveste raliurile interne pe care le terminam in acest an. Avem trei etape in care am ajuns la final si patru abandonuri, speram sa ne intoarcem cu o medie decenta. In ceea ce priveste titlul, ultimele trei raliuri ne-au obisnuit cu rasturnari spectaculoase de situatie, asa ca nu va de ce nu s-ar putea intampla la fel si la Iasi. Pot sa afirm ca nimeni nu se simte sigur pe pozitia ocupata in acest moment in clasament. Rolul nostru este sa ne facem treaba cat mai bine si sa incercam sa incurcam pe cineva, daca astfel il ajutam pe Bogdan. Pe de alta parte Raliul Iasiului va fi si antrenament pentru ultima etapa a FIA European Rally Cup (East), care se va desfasura weekend-ul urmator in Rusia. Cupa Europei de Est ramane ultimul obiectiv realizabil pentru noi din cele pe care ni le-am propus in acest sezon, un obiectiv foarte important. In acest moment mai avem nevoie de doar 20 de puncte pentru a castiga din nou trofeul si la Novorossyisk avem la dispozitie 440 de puncte. Asa incat ultima etapa a campionatului intern va fi pentru noi un shake-down lung si interesant inainte de ultima etapa a competitiei europene", a declarat Tempesta.

La momentul conferintei de presa, Danny Ungur si Toni Avram nu aveau inca 100% confirmata participarea la Raliul Iasiului: "Am avut si noi un abandon tehnic la Tara Barsei, la Arad nu am participat si, in acest moment avem doar 80% sanse sa luam startul la Iasi. Eu sunt optimist, sunt increzator ca cei de la Transilvania MotorSport vor reusi sa faca masina la timp si sa ne batem si noi in ultima etapa. Am fost pe prima pozitie in cadrul Citroen Racing Trophy si pe locul doi in clasamentul general al grupei A, am pierdut ambele pozitii, dar, totusi, ne bucuram ca le-a ocupat Vlad Cosma pe amandoua, macar raman in echipa. Sper sa ne luptam pe probele speciale din Raliul Iasiului", a spus Danny.

Intr-adevar, mezinul Napoca Rally Academy, Vlad Cosma, alaturi de copilotul sau Florin Dorca, abordeaza relaxat ultima etapa a Campionatului National de Raliuri: "Am stiut sa ne invartim in asa fel incat socotelile pentru noi sunt incheiate in proportie de 99%. Sunt, practic, sanse nule sa pierdem locul doi la grupa A si locul 1 in cadrul Citroen Racing Trophy si in clasamentul Juniorilor. Tot ce mai putem obtine este sa urcam o pozitie in clasamentul general. Mergem insa la Iasi sa invingem din nou la grupa A, ne-a placut sentimentul de la Arad", a anuntat Vlad.

Tanarul pilot al Napoca Rally Academy trebuie sa-si "faca mana" la Iasi pentru ce urmeaza: in 21-23 octombrie, in Spania va avea loc finala Pirelli Star Driver, in care Vlad Cosma s-a calificat in urma etapei din Bulgaria. 16 tineri piloti din intreaga lume se vor intrece pentru a castiga sustinerea Pirelli in 2011 in Campionatul Mondial de Raliuri. Unul dintre ei va pilota in WRC un Super 2000, iar alti sase vor beneficia de o masina cu doua roti motrice. "Mergem in Spania sa obtinem volanul uneia dintre masinile care vor concura in 2011 in WRC. Suntem foarte hotarati sa reusim acest lucru, ne pregatim atat pe partea de pilotaj, cat si pe cea de imagine sau pe cea tehnica. Tintim la locul 1, dar ne-am multumi cu oricare dintre urmatoarele sase locuri, care ne asigura o masina cu doua roti motrice anul viitor in WRC. Cred ca suntem putin avantajati si de faptul ca in finala Pirelli Star Driver vom concura cu un Ford Fiesta R2, o masina foarte apropiata de Citroenul C2R2 Max pe care il pilotez in campionatul intern. Selectia va avea loc pe o proba mixta si asfalt si macadam, iar pentru partea de macadam ne facem mana la Iasi", a declarat Vlad Cosma.

Si Tempesta are asteptari mari de la tanarul sau coechipier: "E bine ca, pentru al doilea an la rand, Romania are un reprezentant in finala Pirelli Star Driver. Sper ca Vlad sa imbunatateasca performanta lui Vali Porcisteanu de anul trecut si sa ne bucuram impreuna cand va duce steagul Romaniei in Campionatul Mondial de Raliuri", a declarat liderul Napoca Rally Academy.

Distribuie pe Facebook
mai multe