Un vis implinit pentru Alex Filip odata cu Sibiu Rally

Un vis implinit pentru Alex Filip odata cu Sibiu Rally
Cu Sibiu Rally Romania, competitia programata in acest final de saptamana, intrecerea interna de raliuri intra in a doua sa jumatate. Insa, de aceasta data, runda derulata in zona orasului de pe Cibin are o greutate suplimentara, contand si ca a opta etapa in Intercontinental Rally Challenge.
Distribuie pe Facebook

Astfel, ea reprezinta un bun prilej pentru elita raliurilor din Romania sa-si masoare fortele cu numele traditionale ale acestei competitii si, in plus, cum punctajul obtinut la Sibiu este multiplicat cu coeficientul 1,5, rezultatul obtinut aici este extrem de important pentru ierarhia finala a campionatului.

Echipajul cu numarul 10, lider la zi atat in competitia automobilelor cu doua roti motrice, cat si in cea la Clasa 5, abordeaza intrecerea cu seriozitate si determinare, prezenta masinii pe vizualul de promovare al evenimentului reprezentand pentru Alex Filip si Bogdan Iancu o obligatie in plus de a avea o prestatie consistenta si de a face spectacol. "Este etapa pentru care ne pregatim de la inceputul sezonului. Ne-am dorit mereu sa participam intr-o competitie internationala, dar bugetul nu ne-a permis pana acum, asa ca profitam de venirea IRC in Romania pentru a ne indeplini acest vis", spune Alex Filip.

In ceea ce priveste traseul, Bogdan Iancu spune: "Noi am abordat in fiecare an cu respect raliul sibian, iar rezultatul a fost bun atunci cand n-a cedat masina. La fel o vom face si acum". Iar Alex Filip il completeaza: "Va fi o etapa lunga si de anduranta, iar cel care va face compromisul intre viteza, constanta si protectie a materialului de concurs se va regasi sambata pe podium. La recunoasteri am descoperit ca traseul este aparent mai prietenos, observandu-se faptul ca s-a muncit mult la probele speciale. Nu ne imbatam insa cu apa rece, Sibiul nu poate fi altfel decat un raliu casant, nu degeaba se spune ca este un Acropolis pentru IRC".

Tot Alex ne dezvaluie si opinia componentilor echipajului cu numarul 10 in ceea ce priveste disputa sportiva: "Imi plac probele, cu atat mai mult cu cat anul acesta este un procentaj generos de coborare. Sunt sigur ca vom "juca" in fata unor tribune arhipline si ca spectatorii prezenti pe probele speciale vor avea ce vedea. Va fi, sunt sigur, o lupta faina cu colegii din CNR, dar ne vom putea masura fortele si cu 'greii' momentului din IRC din categoria 2WD, asa ca spectacolul este garantat. Si nu pot sa nu felicit intreaga echipa care organizeaza etapa sibiana pentru ca au creat premisele acestui spectacol. Nu-mi ramane decat sa sper ca intrecerea va fi un real succes, astfel incat sa avem IRC la Sibiu si in 2013".

Sibiu Rally Romania debuteaza joi 19 iulie cu shakedownul, strartul festiv programat in Piata Mare din Sibiu si un tur demonstrativ al orasului. Vineri sunt programate sapte probe speciale in lungime de 99,20 kilometri, intre care si cele doua de noapte, Paltinis si Santa, iar sambata alte cinci sectiuni in lungime de 100,30.

Fanii de raliu pot urmari pulsul cursei si evolutia echipajului cu numarul 10 prin intermediul paginii de Facebook (www.facebook.com/filip79), acolo unde Alex va posta noutatile competitiei.

Alex Filip si Bogdan Iancu sunt sustinuti in 2012 de Orange, BCR Leasing, Renault, Michelin, HD Video, Mobil 1 prin Star Lubricants, Computerland, Hotel Hilton Sibiu, Colina Motorsport si, in calitate de partener media, de GSP TV.
Distribuie pe Facebook
mai multe