Valentin Porcisteanu inscrie in palmares o noua victorie alaturi de Pirelli

Valentin Porcisteanu inscrie in palmares o noua victorie alaturi de Pirelli
Daca prima etapa a CNR a solicitat mult echipajele din cauza conditiilor meteo dificile, Raliul Timisului a fost o competitie complexa, cu un traseu in care zonele de viteza au alternat cu portiunile tehnice. Asadar, performantele anvelopelor au fost din nou un element important in parcurgerea cursei pana la final, in conditiile in care numai 46 dintre cele 61 echipaje inscrise la start au incheiat competitia.
Distribuie pe Facebook

Mitsubishi-ul Evo X R4 pilotat de Valentin Porcisteanu s-a impus pe opt din cele douasprezece probe speciale ale competitiei, dominand cursa pe care a incheiat-o cu victoria atat la clasa 2, cat si in clasamentul general.

"Traseul de la Timisoara ni se potriveste si asteptam cu nerabdare aceasta competitie. Ne-am bazat din nou pe calitatile anvelopelor Pirelli, pe care le-am ales corect si astfel am reusit sa ne impunem inca de pe prima proba speciala. Din fericire, fata de etapa anterioara, nu au mai fost probleme cu schimbarea vremii. Eu am folosit la fiecare bucla anvelope slick RX7, de duritate medie, si a fost alegerea perfecta. Astfel, dupa doua etape disputate, suntem lideri detasati, cu maximum de puncte posibile." - Valentin Porcisteanu

Echipajul Edwin Keleti/Botond Csomortani se afla pe locul al doilea in competitia clasei 3, dar din pacate o defectiune la pompa de benzina a oprit evolutia sa dupa sase probe speciale parcurse cu succes.

"Foarte tehnice ca si configuratie si cu extrem de multa criblura pe suprafata de rulare, probele Timis Rally au pus la grea incercare echipajele. In conditii de aderenta foarte variabila, pneurile de competitie Pirelli ne-au permis sa fim in permanenta in lupta pentru primele doua pozitii la clasa 3, lucru care ne onoreaza tinand cont de pedigree-ul oponentului principal." - Edwin Keleti

Dupa competitia de la Timisoara, Pirelli inscrie cea de-a doua victorie a sa in CNR 2012, prima apartinandu-i tot lui Valentin Porcisteanu, obtinuta in etapa de la Brasov.

Campionatul National de Raliuri Dunlop 2012 continua cu Raliul Bacaului, care va avea loc in perioada 25-26 mai.
Distribuie pe Facebook
mai multe