Vali Porcisteanu, punct final in 2013

Vali Porcisteanu, punct final in 2013
  • Vali Porcisteanu a abandonat prematur la Iasi
  • Campionul National se pregateste pentru sezonul 2014
  • Vali este pe locul 4 dupa etapa de la Iasi
Distribuie pe Facebook

Raliul Iasiului, desfasurat in acest sfarsit de saptamana, a fost ultima aparitie a lui Vali Porcisteanu in Campionatul National de Raliuri 2013. Obligat la o iesire prematura din cursa, Vali Porcisteanu nu a punctat la Iasi, incheind astfel campania din sezonul competitional 2013.

La sesiunea oficiala de teste organizata la Iasi inaintea cursei propriu-zise Vali a facut modificari la setarile masinii pentru a gasi varianta optima pentru macadamul de la Iasi. Cu toate acestea, pe prima speciala a raliului comportamentul masinii de curse i-a pus probleme de aderenta si de stabilitate, iar proba a doua s-a incheiat cu o usoara incursiune in decor, spulberand sansele pilotului BCR Leasing Rally Team la un loc pe podium. Cu toate acestea, Vali Porcisteanu a luat startul la proba superspeciala de la finalul zilei, in afara concursului, adica in calitate de deshizator, facand spectacol pentru cei prezenti pe marginea probei.
"Inca de la shakedown nu am fost multumit de comportamentul masinii si nu am reusit sa gasim varianta optima. Cursa s-a terminat prematur si imi pare rau ca am ratat ocazia de a ma duela de la egal la egal cu Francois stiut fiind faptul ca acesta va lua startul la Iasi cu o masina similara. Am decis sa nu iau startul folosind regula Super Rally in cea de-a doua zi, deoarece lupta pentru locul 3 a fost deja incheiata. Am avut astfel ocazia sa-mi urmaresc concurentii de pe margine si am ramas impresionat de ritmul si viteza de pe probele speciale. Felicitari castigatorilor, ne vedem in 2014".

Pornit in acest sezon cu un program competitional care acoperea doar 7 dintre cele 9 etape, Vali Porcisteanu este nevoit sa anunte pe aceasta cale faptul ca nu va lua startul la Raliul Harghitei, ultima mansa a sezonului 2013: "Stiam de la inceputul sezonului ca suntem limitati la 7 din 9 etape. Imi pare rau ca nu pot sa iau startul la Harghita, un raliu de care ma leaga amintiri deosebite. Este momentul sa ma concentrez maxim pe ce urmeaza in 2014 pentru mine. Lucram intens pentru a gasi varianta cea mai buna si sper sa reusesc sa am in viitorul apropiat certitudini pe care sa le pot face publice" a declarat Vali Porcisteanu.
Vali Porcisteanu doreste sa le multumeasca pe aceata cale partenerilor din 2013, care au facut posibila prezenta sa la start, anume: BCR Leasing, Omniasig, Mobil 1 prin Star Lubricants, Pirelli, Colina Motorsport, Wheels Spedition, Wolvesland Straja-Lupeni, Cronus eBusiness, Nespresso, VPDS, Cabana Edelweiss, Radio ZU, Ludicass, Euro Tehno Group Pitesti, Loctite, Madness Club si PMRacing.

Credit foto: Vali Iovi

Distribuie pe Facebook
mai multe