CNVC 2012: Start in forta pentru Bogdan Rusea

CNVC 2012: Start in forta pentru Bogdan Rusea
Sezonul 2012 al Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop a debutat in weekendul 21-22 mai, la Teliu in jud. Brasov, unde s-au desfasurat primele doua etape. Dupa ce concursul de sambata a fost anulat in urma unui incident, duminica, in cea de-a doua etapa, Bogdan Rusea si-a trecut in cont prima victorie la clasa la care evolueaza.
Distribuie pe Facebook

Pauza competitionala a insemnat pentru echipa Serus Racing Club pregatirea unui proiect unicat in Romania, cu sprijinul noului partener, Total Lubricants Romania SA. Astfel, Bogdan Rusea, campionul clasei H2 din sezonul 2011, a ales sa-si continue parcursul in competitiile de viteza in coasta, la bordul aceleiasi Dacia Logan. Aceasta a suferit multiple imbunatatiri, dezvoltand in prezent 190 de cai putere.

Prima etapa a Trofeului Teliu, cea de sambata, care a comemorat un an de la trecerea in nefiinta a marelui pilot Eugeniu Ionescu-Cristea, a fost anulata de catre organizatori, cauza fiind imprastierea de motorina pe carosabilul umed de catre un concurent, care dupa iesirea usoara in decor si-a continuat cursa pana la final, facand astfel imposibila desfasurarea celor doua manse de concurs in conditii de siguranta pentru piloti.

Duminica, in a doua etapa, Bogdan s-a impus detasat la clasa, fiind mai rapid decat urmatorul clasat cu aproape 10 secunde. "Diferenta de putere a motorului fata de anul trecut s-a simtit din plin si odata cu aceasta si comportamentul masinii s-a schimbat. M-am adaptat destul de usor pentru ca masina o cunosc foarte bine din 2011, si, totodata m-au ajutat si testele din pauza competitionala. Ma bucur ca am inceput sezonul cu o noua victorie. O contributie foarte importanta in aceasta evolutie a avut-o si noul meu partener, Total." declara Bogdan dupa etapa de duminica.

La Teliu a fost prezent in calitate de invitat si Marius Amir, director zonal de vanzari Total. "A fost o experienta spectaculoasa si inedita. Este nemaipomenit faptul ca pilotii se respecta si se ajuta intre ei cu mult fair-play si cavalerism, in ciuda unui acerb spirit de competitie, care ii face sa isi asume riscuri maxime pentru a castiga chiar si numai o secunda." concluziona Marius dupa un weekend plin de adrenalina la curse.

Dacia Logan, a lui Bogdan Rusea, a fost vedeta Salonului Auto de la Ploiesti, ajuns in acest an la cea de-a XIII-a editie, care s-a desfasurat imediat dupa incheierea Trofeului Teliu, in perioada 23-27 mai. Desi evenimentul a fost dedicat modelelor disponibile in reprezentatele auto, vizitatorii s-au aratat extrem de interesati de singurul Logan din Romania, care dezvolta 190 de cai putere si participa la competitiile organizate sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Urmatoarele etape ale Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop, vor avea loc in perioada 16-17 iunie la Rasnov, pe sectorul de drum DN 1E Rasnov - Brasov. Bogdan Rusea beneficiaza in sezonul 2012 de suportul partenerilor sai Service Auto Serus si Total Lubricants Romania SA.

Urcare de exceptie la Teliu: ghicesti masina?

Distribuie pe Facebook
mai multe