CYBER ROCKET 41 - The Next level

CYBER ROCKET 41 - The Next level
Daniel Onoriu, campionul national en-titre la viteza in coasta, pregateste o noua arma pentru competitia din 2010. Desi inca nu a inceput lucrarile la motor, masina va suferi transformari estetice deosebite si va fi lansata in aceasta primavara in cadrul 4TuningDAYS. Masina campiona a primit astfel si un nou nume, transformandu-se din celebra ROCKET 41 in dominatoarea CYBER ROCKET 41.
Distribuie pe Facebook

Campionul National la Viteza in Coasta, Daniel Onoriu, a inceput anul cu un nou proiect care vizeaza masina cu care a castigat campionatul in 2009. Proiectul este condus de tanarul absolvent de design industrial, specialist in tuning auto, Madalin Dobrin. Nascut si crescut in Campina, Madalin este cunoscut comunitatii auto si de tuning sub nick-ul Kinder_audio, participand la multiple proiecte reper. Cel mai recent a fost un Renalut Megane Sport care participa in prezent in Campionatul National de Coasta, dar Madalin a facut parte si din grupul condus de Bogdan Iacone si al sau Trabant Custom CXR, considerat de Daniel „cel mai frumos Trabant din cate am vazut eu in viata mea”.

CYBER ROCKET 41 - The Next level


„Desi am vrut initial sa imi cumpar un kit de care pur si simplu m-am indragostit, am decis ca e mai util pentru mine sa incerc sa adaptez ceea ce imi doream foarte mult masinii mele de coasta, printr-o lucrare dedicata acesteia. Asa am stat de vorba intamplator cu Madalin, care mi-a trimis mai demult un mesaj de tuning pentru Porsche-ul meu de strada. Mi-a propus un proiect pentru masina de coasta, i-am oferit garajul meu sa incepem treaba si am luat impreuna toate materialele de care avem nevoie. Acum suntem ... in lucru”, a declarat Daniel.

CYBER ROCKET 41 - The Next level

„Am inceput treaba la partea de modelare, avem spuma poliuretanica, polistirenul extrudat, chitul de modelare, schitele masinii si ale lucrarii in sine. Estimez ca proiectul va fi gata in maxim 2 luni, astfel incat CYBER ROCKET 41 sa poata fi gata pana la 4TuningDAYS 2010 unde va avea loc dezvelirea masinii”, ne-a spus Madalin.

CYBER ROCKET 41 - The Next level


Punctul critic al proiectului va fi in gasirea optima a prinderilor kit-ului: „Masina de coasta trebuie sa fie o masina extrem de rapida si de aceea avantajul unui greutati reduse este incontestabil. Nu imi permit sa ingreunez masina cu acest kit mai mult decat e cazul. Se stie ca la coasta vitezele pe care masinile le ating in concurs sunt net superioare oricarei alte competitii. Spre exemplu, o masina de raliu rar va prinde viteze de 200 de km la ora, care in cazul vitezei in coasta sunt normale pe toata durata competitiei, uneori ajungand si la 250 km la ora”, a continuat pilotul bucurestean.

CYBER ROCKET 41 - The Next level


Schimbarile estetice ale masinii de coasta in cazul campionul Daniel Onoriu sunt foarte dese: „De la etapa la etapa simt nevoia sa schimb cate ceva la masina. Daca bugetul nu mi-a permis sa fac imbunanatiri la nivel tehnic, am reusit in schimb sa ma prezint la start de fiecare data cu cate ceva schimbat, oricat de mic. Ultima transformare a masinii campioane am facut-o chiar la ultima etapa, cand cei de la firma KLAR mi-au propus un design imbunatatit al masinii si am folosit vopseluri auto speciale pentru un efect de .. number 1”. 

CYBER ROCKET 41 - The Next level


CYBER ROCKET 41 va fi lansata intr-un cadru festiv la 4TuningDAYS 2010 in aceasta primavara, fanii si vizitatorii expozitiei putand admira cea mai rapida masina din Romania si in cadrul unei demonstratii de forta. „Imi plac multe masini, dar pana acum asta este singura care imi da fiori. Cine a auzit-o pornita, sau a vazut-o macar o data in concurs, stie despre ce vorbesc. Este o masina foarte agresiva, greu de stapanit, iar acum va arata pe masura”, a incheiat campionul national en-titre, Daniel Onoriu.

CYBER ROCKET 41 - The Next level


4Tuning va va tine la curent cu evolutia lucrarii. Fiecare etapa va fi filmata si fotografiata si va constitui subiectul unui articol. Comentati evolutia masinii la fiecare etapa de lucru si puteti fi primul copilot al lui Daniel in evolutia de la 4TuningDAYS.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (21) Poze CYBER ROCKET 41
mai multe
Publicat în categoria: Viteza in Coasta DATA PUBLICĂRII: 28 Ianuarie 2010