Daniel Onoriu lider in CNVC Dunlop 2009

Daniel Onoriu lider in CNVC Dunlop 2009
Federatia Romana de Automobilism Sportiv a validat ieri rezultatele etapelor a IX-a si a X-a ale Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2009. Potrivit validarilor, liderul la zi in clasamentul general al campionatului este Daniel Onoriu.
Distribuie pe Facebook
Cupa Gojului SEAT, dubla gorjeana de coasta organizata pe un traseu de peste 5 kilometri intre Novaci si Ranca, a aliniat la start 43 de echipaje in etapa a IX-a, desfasurata vineri, si 37 de echipaje in etapa a X-a, desfasurata duminica, ale CNVC Dunlop 2009.

Urmarit de un ghinion teribil, multiplul campion national Titi Aur, s-a vazut nevoit sa abandoneze inca din mansele de calificari ale etapei de vineri. Cu al optulea motor spart in actualul sezon competitional, Titi Aur nu a mai luat startul nici in etapa de duminica, sansele sale la castigarea titlului de campion national in 2009 diminuandu-se considerabil.

Liderul clasamentului la zi, Daniel Onoriu, a reusit o clasare pe prima treapta a podiumului in etapa a IX-a si o clasare pe pozitia secunda in etapa a X-a, devansandu-l pe resiteanul Lucien Hora.

Primul clasat in etapa de duminica, Silviu Dumitrescu, a reusit cel mai bun timp realizat in dubla Cupa Gorjului SEAT, obtinand cea mai inalta distinctie la finele celor doua etape. Cu un parcurs de exceptie, la volanul monopostului Dallara, Silviu Dumitrescu a parcurs cei 5 km de traseu in coasta in doar 2 minute 46 de secunde si 41 zecimi.

Ca urmare a performantelor realizate in a cincea dubla a Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2009, Daniel Onoriu isi consolideaza pozitia de lider atat in clasamentul open cat si in cel al grupei H cu un numar considerabil de puncte. Silviu Dumitrescu urca pe a doua pozitie a clasamentului open, in timp ce Titi Aur cade pe a treia pozitie a clasamentului la general si isi consolideaza pozitia secunda in clasamentul grupei H.

La grupa N, Catalin Cismaru isi consolidează pozitia de lider, fiind urmat de Dan Luncan si Christian Nistoran. Fara nici o surpriza, Nistoran, membru al echipei UCM Resita, a reusit clasari de top in ambele etape ale dublei gorjene, fiind al doilea la grupa sa in etapa de vineri si primul in etapa de duminica.

Grupa A ramane condusa fara probleme de Lucian Boroianu, urmat de Ciprian Ciobotaru si de Traian Negru.

Fara o clasare pe podium in Cupa Gorjului SEAT, dar cu un parcurs terminat in puncte, juniorul Vlad Teodor ramane lider in clasamentul juniorilor, dar la o distanta de doar 2 puncte de urmatorul clasat, Mirea Alexandru.

In Cupa Gorjului SEAT, pe podium au mai urcat Edwin Kelleti, Victor Ponta, James Emmet, Andrei Mitrasca, Dan Necula, Andreea Necula, Valentin Porcisteanu, Paul Andronic.

Urmatoarele doua etape ale Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2009 sunt programate in perioada 2-4 octombrie la Resita.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Viteza in Coasta DATA PUBLICĂRII: 16 Septembrie 2009