Dupa o cursa cu de toate, bulgarul Lyuben Kamenov a castigat Trofeul Campulung Muscel 2016

Dupa o cursa cu de toate, bulgarul Lyuben Kamenov a castigat Trofeul Campulung Muscel 2016
  • Bulgarul Lyuben Kamenov a castigat Trofeul Campulung Muscel 2017
  • Podiumul a fost completat de Ovidiu Zaberca si de Laurentiu Ene
  • Editia de anul acesta a marcat revenirea lui Valentin Porcisteanu si a lui Daniel Onoriu
Distribuie pe Facebook

La finalul celei de-a 7-a etape din cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta, bulgarul Lyuben Kamenov a ridicat Trofeul Campulung Muscel 2016 deasupra capului.

In acest week-end, Trofeul Campulung Muscel a fost disputat pe traseul Leresti-Voina si a avut toate ingredientele unui show total. La acest eveniment au participat 68 de piloti, iar in ciuda conditiilor meteo neprietenoase, publicul numeros a putut sa vada o intrecere pe cinste, accidente spectaculoase si rasturnari de situatie in clasament, cu doar cateva etape inaintea finalului de sezon.

Trofeul Campulung Muscel- Campionatul National de Viteza in Coasta

Chiar daca a avut un inceput mai greoi, campionul Bulgariei Lyuben Kamenov, aflat in premiera pe traseul de la Leresti-Voina, a reusit sa castige marele Trofeu, dupa ce Lucian Radut, castigatorul primei manse a fost nevoit sa abandoneze.

Pilotul bulgar a reusit, la volanul unui Mitsubishi Lancer EVO VIII, sa obtina per total un timp de 3:27.083, si sa-si treaca in cont al treilea trofeu castigat in tara noastra. Acesta a declarat ca "Am venit in Romania pentru a ne promova mai bine, in Bulgaria am castigat de trei ori consecutiv campionatul. Astazi traseul si conditiile au fost dificile, dar asta nu ne-a impiedicat sa ne atingem obiectivele. Recunosc ca nu a fost un anume secret, pur si simplu am avut noroc pentru ca in prima mansa am avut concurenti care au fost mai rapizi decat mine."

Trofeul Campulung Muscel- Campionatul National de Viteza in Coasta

Locul doi a fost adjudecat de Ovidiu Zaberca, un favorit al publicului argesean, care a reusit un timp general de 3:27.135, la bordul unui Mitsubishi Lancer EVO VIII.

Podiumul a fost completat de Laurentiu Ene, care la volanul unei Honda Civic Type R, a reusit sa parcurga traseul in 3:30.400.

Trofeul Campulung Muscel- Campionatul National de Viteza in Coasta

Dupa cum spuneam si la inceput, aceasta etapa nu a fost ocolita de accidente, cel mai spectaculos dintre ele, fiind suferit de un pilot campulungean, Mihai Bulugea. Desi cunoaste foarte bine traseul, acesta s-a rasturnat dupa postul 1, dupa ce a intrat foarte puternic intr-un viraj. Din fericire, spectatorii nu au fost raniti, iar pilotul a reusit sa se urce singur in ambulanta, fiind mai apoi prezent la festivitatea de premiere.

Trofeul Campulung Muscel- Campionatul National de Viteza in Coasta

Editia de anul acesta a marcat revenirea a doi dintre campionii nationali ai anilor anteriori, Valentin Porcisteanu si, dupa o pauza de trei ani, Daniel Onoriu. In plus, ca element de culoare, una din mansele de recunoasteri a fost deschisa de mai multe masini de epoca ARO IMS.

Sursa foto: Rally Cow

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Trofeul Campulung Muscel- Campionatul National de Viteza in Coasta
mai multe