Emil Ghinea a terminat Trofeul Teliu 2013 pe locul 1 la clasa H3

Emil Ghinea a terminat Trofeul Teliu 2013 pe locul 1 la clasa H3
Prezent la Brasov pentru cea de-a treia etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta al Romaniei - Trofeul Teliu 2013, pilotul Emil Ghinea a reusit sa obtina locul 1 la clasa H3, dar si alte performante respectabile.
Distribuie pe Facebook

Desfasurata in weekendul 8 - 9 iunie, cea de-a treia etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta al Romaniei - Trofeul Teliu de la Brasov, a rezervat numeroase surprize participantilor, conditiile meteo schimbatoare dandu-le de cap tuturor celor inscrisi la start.

“Conditiile meteorologice mi-au adus mie si echipei suficiente batai de cap. Alegera pneurilor a fost o adevarata loterie. In aceste conditii am fost nevoit sa depun eforturi sustinute pentru a obtine timpi buni, pentru a fructifica fiecare oportunitate in teren. Am muncit mult in recunoasteri si la antrenamente iar acest aspect mi-a fost de folos in concurs. In a doua mansa cronometrata am avut un moment dificil, am ramas fara planetara dreapta. Linia de separatie intre bine si rau trece prin inima fiecarui om. Am continuat pana la finisul probei cu gandul la abandon. Insa destinul mi-a oferit o ofranda. Bucata rupta din planetara s-a oprit in zona unde sotia si copii mei imi urmareau evolutia.” a declarat pilotul din Mangalia.

Emil Ghinea la Trofeul Teliu 2013

A doua zi conditiile de cursa s-au schimbat din nou, Emil Ghinea avand insa sa se confrunte si de-aceasta data atat cu o problema de ordin tehnic, cat si cu conditii meteo variabile.

“Am fost supus unei presiuni permanente. Dupa episodul planetara, inaintea ultimei manse am ramas fara ambreiaj. Mi-a fost aprobata cerea de a pleca ultimul. Nu pot decat sa le multumesc mecanicilor pentru rapiditate si inventivitate, au facut minuni pentru a termina competitia. Inaintea startului am mai avut o surpriza, am ramas fara electromotor. Lansat de mecanici am lasat forta bruta a “portocalei mecanice ” sa se dezlantuie. Am plecat pe un traseu umed si am terminat pe uscat. Pentru masina mea ploaia este un dezavantaj. Accelerarea este foarte violenta si in orice moment se poate rupe aderenta. Acum sunt incantat de rezultat. Pana la etapa de la Resita nu voi mai participa la alte competitii.”

Emil Ghinea la Trofeul Teliu 2013

Pilotul Emil Ghinea a terminat Trofeul Teliu 2013 pe locul 1 la clasa H3, pe locul 4 la două roţi motrice şi pe locul 7 la clasa H, iar echipa din care face parte, Kremsmueller Rally Team, a terminat competiţia pe locul trei.

Participarea pilotului din Mangalia în Campionatul Naţional de Viteza in Coastă Dunlop 2013 este posibilă datorită: SC Kremsmueller Romania SRL , Zorile Store, Edymax Motors, Primăria Mangalia, Corsa hotel Mangalia, Jean Pescaru Racing, SC.Cucor S.R.L., şi nu ultimul rând Speed Wash Team Mangalia.

Emil Ghinea la Trofeul Teliu 2013

Distribuie pe Facebook
mai multe