Florin Tincescu debuteaza in Campionatul National de Viteza in Coasta

Florin Tincescu debuteaza in Campionatul National de Viteza in Coasta
Juniorul Napoca Rally Academy, Florin Tincescu (17 ani), a concurat in cea de-a doua etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta, desfasurata duminica la Campulung Muscel. El devine astfel primul tanar pilot care beneficiaza de noile prevederi ale regulamentului, conform carora sunt acceptati la startul etapelor Campionatului National de Viteza in Coasta al Romaniei si concurenti care mai au maximum doi ani pana a implini varsta necesara dobandirii permisului de conducere.
Distribuie pe Facebook

La volanul unui Citroen C2R2 Max, Florin a avut un parcurs excelent, si-a imbunatatit timpii la fiecare trecere, terminand Muscel Racing Contest pe locul patru atat la clasa sa cat si in clasamentul Juniorilor. “Este un debut extrem de important pentru mine, imi doream de multa vreme sa particip in acest campionat si acum, datorita Napoca Rally Academy si datorita lui Marco Tempestini, am reusit acest lucru. Ma bucura faptul ca am avut o evolutie in crestere, ca am obtinut timpi din ce in ce mai buni cu fiecare mansa si sunt multumit, in final, cu performanta realizata. A fost practic prima cursa, a trebuit sa ma acomodez cu asfaltul de la costa si cu noul campionat.  Fiind prima participare, nu aveam absolut nici un oboiectiv: orice clasare ar fi fost cea mai buna clasare a mea in CNVC. Urmeaza sa imi imbunatatesc stilul de pilotaj si, bineinteles, performantele. Acum sunt foarte fericit ca am putut participa la Muscel Racing Contest si vreau sa-i multumesc lui Marco Tempestini, lui Bogdan Marisca si lui Danny Ungur, dar si celor de la Transilvania MotorSport care mi-au pus la dispozitie o masina excelenta”, a spus Florin la finalul concursului.

Produs al scolii de pilotaj din cadrul Napoca Rally Academy si sustinut de gruparea clujeana, Florin Tincescu a fost insotit la Campulung Muscel de instructorul sau Danny Ungur care a trait, la randul sau, la cote maxime tensiunea competitiei: “Sunt foarte bucuros pentru Florin! Am avut emotii mari, am fost si prieten si instructor la Muscel Racing Contest si am trait alaturi de el fiecare moment. Am stat in dreapta in cele doua manse libere si in cele doua cronometrate si m-am linistit din punct de vedere al sigurantei lui. Am vazut ca simte masina, ca stie ce face si, din acest punct de vedere, am fost foarte linistit. Am fost insa foarte tensionat pentru ca, fiind primul sportiv in aceasta situatie si existand discutii privind posibilitatea in viitor ca si in Campionatul National de Raliuri sa se inscrie piloti de sub 18 ani, era foarte important ca totul sa se termine bine. In cele din urma s-a vazut experienta acumulata in Rallycross si Slalom Paralel, Florin si-a imbunatatit timpii la fiecare trecere, sunt foarte multumit de evolutia lui”, a declarat Danny.

Florin Tincescu alearga de 5 ani in Campionatul de Rallycross al Romaniei, unde detine trei titluri nationale si de 2 ani in Campionatul de Slalom Paralel.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Viteza in Coasta DATA PUBLICĂRII: 25 Mai 2010