Lucien Hora a fost cel mai rapid in antrenamentele Muscel Racing Contest

Lucien Hora a fost cel mai rapid in antrenamentele Muscel Racing Contest
Vineri dimineata, pe deja cunoscutul Mateias, insa, de data aceasta pe celalalt versant al sau, s-a dat startul in Muscel Racing Contest, prima etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2011, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.
Distribuie pe Facebook

Prima lovitura de teatru a aparut inaintea startului, atunci cand superbolidul Gabat Ford al fostului campion Victor Baldescu a parasit competitia. Cutia de viteze a cedat in drumul catre start, sub privirile preparatorului Andy Gabat, care sosise la Campulung pentru a asigura asistenta tehnica. Lipsa pieselor de schimb face imposibila reparatia masinii, astfel ca, pentru Baldescu, weekendul este compromis.

Nici Daniel Onoriu nu a luat startul, insa motivul este altul. Desi mecanicii au lucrat pana tarziu in noapte, masina sa nu era complet pregatita, iar Ono a decis sa nu riste, preferand sa-si amane revenirea in CNVCD pentru duminica, atunci cand este programata a doua etapa din Muscel Racing Contest.

Si prima urcare din antrenamentele cronometrate a fost cu peripetii, virajul de dreapta de la postul 12 fiind "vinovat" de trei abandonuri. Este vorba de cele ale lui Nicu Iordache, cel care si-a "sifonat" masina Renault 12 Gordini, Sebastian Stanciu si Edwin Keleti. Mitsubishi-ul Evo X si-a terminat prestatia pe plafon, insa, din fericire pentru Keleti, nu este grav avariat, astfel ca prezenta sa la Raliul Tg. Mures, etapa a doua in Campionatul National de Raliuri Dunlop 2011, care se va desfasura peste o saptamana, nu este compromisa.

Altfel, Lucien Hora s-a dovedit cel mai rapid, fiind singurul pilot care a obtinut un timp de sub 2:40 (mai precis, 2:37.263), cu care avea sa ocupe si prima pozitie la finele antrenamentelor cronometrate. Al doilea s-a clasat Sorin Iliescu, in timp ce al treilea timp a fost obtinut de al doilea monopost din concurs, Tatuus, pilotat de Andrei Dumitrescu. Ordinea avea sa ramana neschimbata si dupa a doua urcare a antrenamentelor cronometrate, vinovata fiind si o repriza de ploaie care, firesc, a afectat prestatiile pilotilor.

Muscel Racing Contest este organizat de Hatters Motorsport cu sustinerea Primariei Municipiului Campulung Muscel si cu sprijinul Honda, prin Valahia Investment, Ramycom, Pelind Family, Kaffa, Pasteur Caroseria, 2actives, Racing Nick, Michelin si Negru Voda Lions Club.

Distribuie pe Facebook
mai multe