Maximum posibil pentru Catalin Cismaru in Trofeul Teliu 2011

Maximum posibil pentru Catalin Cismaru in Trofeul Teliu 2011
Weekendul care tocmai s-a incheiat a marcat pe langa disputarea etapelor cinci si sase din cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2011 si omagierea unei adevarate legende a automobilismului romanesc, Trofeul Teliu desfasurandu-se "In memoriam Eugeniu Ionescu Cristea". Nea Genu, asa cum il alintau apropiatii, a obtinut de-a lungul carierei sale 36 de titluri de campion national in competitii de viteza pe circuit, viteza in coasta si raliuri, primind in 1975 titlul de maestru al sportului.
Distribuie pe Facebook
Campionul national al grupei N din 2009, Catalin "Robot" Cismaru a inceput sa revina la forma care l-a consacrat si a reusit din nou sa se implice in lupta la varf, chiar daca performantele Mitsubishi-ul Lancer EVO IX pe care-l piloteaza inca nu se pot compara cu cele ale adversarilor directi. Ziua de sambata avea sa anunte forma buna a lui Catalin pentru weekendul de la Teliu, prin obtinerea locului 3 la grupa N, el oprind cronometrul dupa 02:06,718 secunde.

"Locul 3 de sambata s-a datorat faptului ca de la inceputul campionatului merg, din pacate, cu masina in varianta de grupa N de raliu datorita erorii in configurarea electronicii motorului si a imposibilitatii mele de a remedia aceasta problema", declara Catalin Cismaru la finalul primei zile.

Ploaia avea sa aduca duminica un echilibru masinilor din punct de vedere al puterii acestora, evidentiandu-se astfel talentul pilotilor. Dovada faptului ca tehnica pilotajului a stat la baza unui rezultat excelent obtinut de Catalin, o constituie ecartul de 3,5 secunde inregistrat intre timpul lui si cel obtinut de urmatorul clasat. Locul 1 la Grupa N si locul 2 in Clasamentul Open au facut din ziua de duminica o zi perfecta pentru pilotul bucurestean.

Electronica Mitsubishi-ului Lancer Evo 9 pe care concureaza Robot este de provenienta Gaetmo, iar in Europa exista doar trei ingineri care pot face setarile necesare dupa ultimele modificari aduse regulamentului Campionatului National de Viteza in Coasta. Catalin astepta de ceva vreme ploaia de duminica, suprafata de concurs umeda avand rolul de a anula in mare parte diferentele de putere dintre masina lui si cele ale adversarilor. Pana la etapele de la Resita si cu sprijinul celor care-l sustin in acest sezon Carrefour, BRD-Groupe Societe Generale si Romtam Construct, inconvenientul va fi rezolvat iar Catalin nu va mai fi nevoit sa concureze cu benzina de la pompa si cu o putere a masinii asemanatoare uneia cu restrictor.

"Sunt foarte fericit pentru rezultatul obtinut duminica, atat al meu personal, cat si al echipei AFS Rally Team - locul intai, rezultat obtinut si cu ajutorul colegului meu Cosmin Dragnea, care a incheiat etapa pe locul patru in intrecerea juniorilor. Echipa noastra a reusit aceste performante si datorita prietenului nostru de la Andres Fast Service, un adevarat pasionat de motorsport care face un gest cu adevarat sportiv, acela de a-l sustine neconditionat pe Cosmin care este un tanar pilot talentat, gest pe care sper sa-l vad din ce in ce mai des in Campionatul National de Viteza in Coasta." a completat Catalin Cismaru dupa un weekend perfect pe plan competitional.

Distribuie pe Facebook
mai multe