Pilotul M din CNVC: bavarezul Ion Nicolae si al sau BMW M3

Pilotul M din CNVC: bavarezul Ion Nicolae si al sau BMW M3
Campionatul de Viteza in Coasta este fara indoiala cel mai diversificat sport cu motor din Romania. Masini de toate felurile si puterile, cu sau fara limitari, cu tractiuni integrale sau pe o singura punte. Una dintre cele mai dificile "discipline" in care poate alerga un pilot este grupa H, cea in care se iau la tranta masinile cele mai puternice. Daca mai adaugam si o tractiune doar pe puntea spate, deja avem o categorie foarte grea, in care se lupta numai piloti cu experienta. Aici intra si pilotul Ion Nicolae, cel care tocmai a participat pentru prima oara la bordul noii sale masini de concurs, un BMW M3, model E46.
Distribuie pe Facebook

Dupa ce a participat ani de-a randul cu masini care au avut tractiunea pe fata, cum ar fi VW Golf sau Alfa Romeo 147, pilotul Ion Nicolae a trecut la masini integrale pentru o scurta vreme. Insa a inceput sezonul 2013 cu ceva nou si ceva mai provocator: o masina de grupa H4 cu propulsie. E vorba de un BMW E46 model M3 cu motorizare de fabrica.

Ion Nicolae - Teliu

Ion Nicolae - TeliuIon Nicolae - Teliu

Week-endul trecut a fost prima participare a lui Nicolae in CNVC Dunlop 2013 cu noua sa masina de concurs. Si, in ciuda vremii capricioase si generoasa cu multa ploaie, masina RWD bavareza a reusit sa termine cu brio urcarile in coasta, fara abandon. Chiar daca nu a reusit sa ocupe podiumul la aceasta prima etapa cu masina abia terminata, pilotul bucurestean a facut o figura frumoasa si a terminat competitia cu multe satisfactii.

Ion Nicolae - Teliu

"Imi pare bine ca am reusit sa termin masina pentru etapa de la Teliu. Chiar daca a plouat, masina s-a comportat bine si am reusit sa ma familiarizez putin cu tractiunea spate. Chiar daca este ceva nou pentru mine, am reusit timpi buni si nu am ratat nicio urcare prin abandon. Insa mai presus de rezultatele finale consider ca am castigat experienta la bordul unei masini noi, experienta care imi va fi de folos in etapele urmatoare in care sper sa dau de asfalt uscat, pentru a arata publicului ca si masinile de serie, cu tractiune spate, pot fi undeva sus in clasament" spune Ion Nicolae.

In sezonul 2013, Ion Nicolae are numarul de concurs 66 si va participa in toate etapele la volanul masinii sale, BMW M3. In acest sezon competitional, Nicolae este sustinut de cea mai eleganta si ospitaliera pensiune din Campulung Muscel, in localitatea Mioarele, "Conacul de pe Deal" (www.conaculdepedeal.ro), EBC Brakes si BMW Club Magazine.

Foto: rallyzoom.ro si SIMCAT

Ion Nicolae - Teliu

Ion Nicolae - Teliu

Ion Nicolae - TeliuIon Nicolae - TeliuIon Nicolae - Teliu

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (77) Poze Ion Nicolae - Teliu
mai multe