'Active Sound Design' - Cum sa faci o masina 'tacuta' sa sune ca un bolid

'Active Sound Design' - Cum sa faci o masina 'tacuta' sa sune ca un bolid
'Active Sound Design' de la BMW este un sistem special conceput pentru noul BMW M5 si care reproduce zgomotul motorului prin sistemul audio al automobilului.
Distribuie pe Facebook

In mod sigur, sistemul inovativ al celor de la BMW este dedicat soferilor care se plictisesc la un moment dat de izolarea fonica excelenta de care dispune automobilul si simt nevoia urgenta de a auzi "cantecul" unui motor specific seriei M. Cei de la BMW spun ca sistemul Active Sound Design (ASD) creaza o impresie extrem de precisa a zgomotului real produs de puternicul propulsor.

Cel mai interesant aspect este legat de faptul ca ASD-ul lucreaza in tandem cu computerul masinii si reproduce sonor turarea motorului odata cu apasarea pedalei de acceleratie sau, din contra, trecerea brusca intr-o treapta inferioara de viteza care va reflecta o frana de motor, respectiv "domolirea" cailor putere ai M5-ului.

La urma urmei, trebuie sa recunoastem, era si pacat sa "pierzi" placerea de a auzi "furia" ce se ascunde sub capota unui BMW M5 de generatie 2012. Avantajul este ca zgomotul ii va incanta doar pe cei din masina, nu si pe pietonii nevinovati de (super)puterea motorului tau.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Car-Audio DATA PUBLICĂRII: 27 Septembrie 2011