Noul BMW Seria 7 are sistem audio cu... diamante

Noul BMW Seria 7 are sistem audio cu... diamante
  • 3 tweetere au conul din diamant
  • In total sunt 16 difuzoare
  • Puterea este de 1400 W rms
Distribuie pe Facebook

Probabil ca nu ai auzit de compania Bowers & Wilkins. Dar, dupa cum ti-ai putea da seama, e vorba de o companie specializata pe sisteme audio de inalta fidelitate, sisteme care costa, uneori, mai mult decat masina in sine.

Daca Bentley s-a gandit ca nu e o idee rea sa ofere un ceas de bord marca Breitling, incrustat cu diamante, in valoare de 150.000 de Euro (pret adaugat la cel al masinii) pentru noul sau SUV Bentayga, iata ca si nemtii de la BMW au apelat la o aroganta de zile mari. E vorba de un sistem audio exclusivist, disponibil doar pe modelul sau de varf, Seria 7.

Producatorul Bowers & Wilkins este unul cu istorie in domeniul audio, realizand inca din anii '60 sisteme audio pentru casa, sisteme care sunau mai bine si mai corect decat orice altceva era disponibil pe piata. Si pana acum, englezii de la Bowers & Wilkins nu s-au dezmintit. Si daca pentru casa fac cele mai bune sisteme audio, se pare ca reusesc acest lucru si pentru masini. Deoarece ei fabrica sisteme car-audio pentru mai multi producatori, inclusiv Volvo si BMW. Iar apogeul calitatii, dar si a pretului cerut, a fost atins acum, la Salonul Auto de la Frankfurt 2015.

Bowers & WilkinsTweeter central

Mai exact, BMW a prezentat noul model Seria 7 in varianta cea mai dotata si cea mai scumpa. Aceasta avea un sistem din seria 800 Diamond, aceeasi serie care este disponibila si pentru sistemele de casa. In cazul masinii, era compus din 16 difuzoare, din care 3 aveau conul fabricat din diamant. Mai exact, e vorba de 3 tweetere, doua montate in usile fata si doua pe centru, cel mai probabil cu domul central construit din diamant artificial pentru o redare cat mai precisa a sunetelor inalte.

Pe langa cele 3 tweetere pretioase, sistemul mai avea 4 tweetere normale, 7 difuzoare de medii construite din kevlar si doua difuzoare de joase, subwoofere Rohacell. Aceste difuzoare totalizeaza, conform producatorului, nu mai putin de 1400 de wati reali obtinuti dintr-o statie de amplificare cu 10 canale. Iar rezultatul este unul mai apropiat de perfectiune, cu difuzoare care isi pierd cat mai putin din eficienta si ofera o claritate nemaintalnita a sunetului.

Poate ca nu oricine isi va permite un BMW Seraia 7 cu sistem audio Bowers & Wilkins, sistem care costa cam cat o masina de familie normala. Dar nu oricine are posibilitatea de a calatori in stil, intr-un BMW Seria 7 cu o caroserie lunga, in spate, in timp ce soferul conduce pe o autostrada fara gropi din Germania, ascultand Wagner in difuzoarele de diamant...

Bowers & WilkinsTweeter lateral

Sursa: www.bowers-wilkins.net

Distribuie pe Facebook
mai multe