A condus unicul MAYBACH EXELERO. Super masina a costat 8 milioane de dolari

A condus unicul MAYBACH EXELERO. Super masina a costat 8 milioane de dolari
  • Unicul prototip
  • Construit in 2004 pentru Fulda
  • Atinge peste 350 km/h
Distribuie pe Facebook

Celebra youtuberita Supercar Blondie a condus unicul Maybach Exelero. Conceptul a fost dezvoltat in 2004 pentru a testa o gama de anvelope Fulda si este echipat cu un motor V12.

In 2004, nemtii de la Fulda aveau nevoie de o masina extrem de rapida pentru a putea testa limitele noilor anvelope Carat Exelero. Conceptul, produs de Stola si Daimler Chrysler, a fost desenat de patru studenti de la universitatea Pforzheim si a primit numele gamei de anvelope, Exelero.

Masina este construita pe sasiul unui Maybach 57 iar sub capota ascunde un motor V12 twin-turbo de 5.9 litri care dezvolta 700 de cai putere si 1.020 Nm cuplu la 2.500 de rotatii pe minut. Asa cum spuneam, Fulda a comandat o masina rapida si exact asta a primit. Exelero putea atinge peste 350 de km/h iar sprintul 0-100 km/h dura 4.4 secunde.

Dupa finalizarea testelor, unicul prototip a fost cumparat de un colectionar privat care a platit pe el nu mai putin de 8 milioane de dolari. De-a lungul anilor a aparut inclusiv intr-un videoclip al rapper-ului Jay-Z iar acum youtuberita Supercar Blondie a reusit sa o conduca pe pista unui aeroport privat.

Clipul video il poti urmari si tu mai jos.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 16 Septembrie 2019