Adio, butoane! Noua masina de la Renault are trei ecrane uriase prin care controlezi absolut toate functiile

Adio, butoane! Noua masina de la Renault are trei ecrane uriase prin care controlezi absolut toate functiile
  • Renault prezinta oficial noul Symbioz
  • Conceptul francez are doua motoare electrice
  • Modelul ofera rulare autonoma de nivel 4
Distribuie pe Facebook

Renault a publicat la inceputul acestei saptamani primele fotografii si informatii oficiale ale noului Symbioz, un concept car cu sistem de rulare autonoma de nivel patru si nu numai.

Renault incheie in forta anul 2017, compania franceza luand o pauza de la proiectele obisnuite si dand frau imaginatiei cu noul Symbioz, un concept care impresioneaza atat prin design-ul, cat si prin tehnologiile adoptate.

Este vorba, mai precis, despre un concept care iese in evidenta, mai intai de toate, prin caroseria de dimensiuni generoase - lungime: 4.92 metri; latime: 1.92 metri, echipata cu diverse "artificii" pentru un maximum de eficienta aerodinamica.

In spatele celor cinci portiere, departe de privirile curiosilor, se ascunde un ampatament de 3.07 metri decorat in stil minimalist, cu o plansa de bord care a renuntat la butoanele traditionale in favoarea unor display-uri.

Renault Symbioz

Renault Symbioz

Tot prin intermediul unor ecrane, de-aceasta data de dimensiuni mult mai mici, sunt afisate si imaginile preluate de camerele de vederi care inlocuiesc oglinzile retrovizoare, dupa cum urmeaza sa observi de altfel si din imaginile oficiale.

Noul Renault Symbioz mai ofera, totodata, si ochelari de realitate virtuala, pe care soferul sau pasagerii ii pot pune la treaba in momentul in care sistemul de rulare autonoma de nivel patru preia controlul volanului si al pedalelor.

Si daca tot veni vorba despre control, nu putem trece mai departe pana ce nu precizam ca propulsia concept car-ului francez este asigurata de doua motoare electrice - cate unul pentru fiecare roata spate, care produc cel mult 500 kW.

Drept urmare, acceleratia de la 0 la 100 km/h dureaza numai sase secunde; in schimb, autonomia totala ramane un mare mister, insa putem spune ca incarcarea bateriei de 72 kWh pana la 80% din capacitate dureaza <30 minute.

Cu ocazia prezentarii modelului respectiv - care a fost dezvoltat alaturi de parteneri precum LG sau Ubisoft, oficialii din Hexagon au dezvaluit si ca primele lor modele de strada cu un sistem de rulare autonoma de nivel patru vor veni in 2022.

Renault Symbioz

Renault Symbioz

Renault Symbioz

Renault Symbioz

Renault Symbioz

Renault Symbioz

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (92) Poze Renault Symbioz
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 11 Decembrie 2017