Asa arata noua epoca auto Lada. Punct.

Asa arata noua epoca auto Lada. Punct.
  • Masina va avea tractiune 4x4
  • Motorizarile vor fi probabil diesel
  • Crossoverul va fi vandut si in Europa
Distribuie pe Facebook

Lada a fost mereu privita cam ca Dacia: masina comunista ieftina, care a ramas in trecut. Dar iata ca Dacia se bucura de o poveste de succes datorita celor de la Renault. Si Lada, ceva mai tarziu ce-i drept, incepe si ea sa intre pe aceeasi carare. Tot datorita celor de la Renault-Nissan.

Lada XCode este un concept interesant de crossover urban cu tractiune 4x4 care anunta noua identitate de imagine a marcii din Rusia. Daca pana acum Lada ne-a obisnuit cu masinile patrate facute din tabla groasa, care au dainuit piata din anii '50 pana in anii '2000 aproape neschimbate, dupa care a urmat Lada Niva, calul de povara din Est, iata ca rusii sunt acum mai indrazneti si vin cu o imagine noua.

Lada XCodeLada XCode

Conceptul prezentat acum in cateva imagini se numeste XCode si a fost realizat impreuna cu colegii de grup, cei de la Nissan. Asta pentru ca grupul Renault-Nissan detine in proportie de 67% fabrica AVTOVAZ din Rusia, acolo unde se asambleaza masinile Lada, dar si cateva versiuni de Dacii rebranduite Lada. Asa ca orice asemanare cu fratii din grup nu este intamplatoare...

Lada XCode

Nu se stiu momentan multe detalii despre conceptul Lada XCode, ci doar ca anunta o noua epoca pentru producatorul rus. O epoca ce suna bine, deoarece ne arata ca, in sfarsit, rusii au de gand sa intre in epoca moderna. Si, de ce nu, chiar pe piata europeana, demult pierduta dupa anii '90. Si un asemenea concept care anunta un crossover urban, adica o caroserie tot mai cautata in randul clientilor, pare sa fie cea mai desteapta miscare.

Sunt sanse sa vedem conceptul in carne si oase la Salonul Auto de la Paris, in aceasta toamna. Acolo unde Lada are de gand sa prezinte si planurile pentru viitor. Un crossover, un SUV de mari dimensiuni care sa inlocuiasca celebrul Niva, dar si un sedan de familie. Toate, cu ceva influente de la Renault-Nissan-Dacia. Dar nu prea multe, ca, pana la urma, Lada are propria identitate si istorie. Si vremurile in care copia tot ce prindea... au cam apus.

Lada XCode

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Lada XCode
mai multe