Au trecut 30 de ani de cand Mercedes a prezentat lumii intregi masina cu camera pentru marsarier, panouri solare si senzor de ploaie

Au trecut 30 de ani de cand Mercedes a prezentat lumii intregi masina cu camera pentru marsarier, panouri solare si senzor de ploaie
  • Au trecut 30 de ani de cand Mercedes a prezentat lumii intregi masina cu camera pentru marsarier, panouri solare si senzor de ploaie
  • Din peisaj nu lipsesc insa nici pilotul automat adaptiv, farurile cu xenon sau asistentul pentru monitorizarea unghiului mort
Distribuie pe Facebook

Din peisaj nu lipsesc insa nici pilotul automat adaptiv, farurile cu xenon sau asistentul pentru monitorizarea unghiului mort.

Trei decenii si aproximativ o luna. Atat a trecut de la data la care oficialii Mercedes au prezentat, pentru prima oara in fata publicului larg, cu ocazia editiei anul 1991 a celebrului Salon Auto International Nord-American de la Detroit, probabil cea mai avansata a vremurilor respective.

Vorbim, mai precis, despre conceptul cunoscut sub numele de F 100, ce se remarca numaidecat in evidenta prin modul de deschidere a portierelor.

Mercedes F 100

Nu elementele de ordin estetic reprezinta insa principalul punct de atractie in cazul de fata, rolul respectiv revenindu-i pachetului tehnologic prezent la bord. Lista care debuteaza cu farurile cu lampa descarcare gaz, transformate ulterior in farurile cu xenon de pe vechiul E-Class 210.

Un alt ingredient extrem de interesant, specific departamentului exterior, consta in cei doi metri patrati de panouri solare instalati la nivelul plafonului.

Printre echipamentele conceptului Mercedes F 100, care sunt promovate intens pe masinile de azi, se mai numara si camera pentru marsarier, plus asistentul pentru monitorizarea unghiului mort. Vestile bune continua cu tehnologia distance control, parintele pilotului automat adaptiv.

Impresionantul pachet de acum trei decenii, din anul 1991, cuprinde si sisteme de recunoastere a comenzilor vocale si monitorizare a presiunii din pneuri.

Alte dotari disponibile includ comenzi pentru telefon pe volan, senzor de ploaie si chiar acces fara cheie sau pornire de la buton, printre multe altele. Un propulsor care poate fi alimentat cu hidrogen, ce lucreaza alaturi de rotile de pe puntea fata, completeaza, in cele din urma, acest meniu.

Mercedes F 100

Mercedes F 100

Mercedes F 100

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Mercedes F 100
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 10 Februarie 2021