Bavarezii de la BMW revolutioneaza ideea de SUV coupe. Noul concept X2 prezentat la Salonul Auto de la Paris

Bavarezii de la BMW revolutioneaza ideea de SUV coupe. Noul concept X2 prezentat la Salonul Auto de la Paris
  • BMW a prezentat conceptul X2 la Paris
  • Acesta prevesteste un viitor SUV coupe de serie
  • Designul conceptului reprezinta un teritoriu nou pentru echipa de creatie a bavarezilor
Distribuie pe Facebook

Constructorul german a prezentat in cadrul Salonului Auto de la Paris cel mai recent concept al sau. Botezat X2, acesta va avea o versiune de serie care va rivaliza cu Mercedes-ul GLC Coupe.

Printre marii constructori de automobile prezenti saptamanile acestea la Paris cu prijelul unuia dintre cele mai importante saloane auto, se regasesc si nemtii de la BMW. Acestea au venit cu un singur scop in minte: sa impresioneze audienta. Si au reusit cu ajutorul unui concept.

BMW X2 Concept

Acesta se numeste X2 si prevesteste un nou SUV coupe care sa se bata de la egal cu Mercedes-ul GLC Coupe. Partea interesanta este ca echipa de creatie a bavarezilor s-a intrecut pe ea insasi si a reusit sa deseneze ceva foarte diferit fata de ceea ce am putut sa vedem pana acum in gama lor de modele.

BMW X2 ConceptBMW X2 Concept

Conceptul, descris de vicepresedintele marcii germane ca fiind "un vehicul pentru oamenii activi care cauta combinatia perfecta de placere si practicalitate," impresioneaza in primul rand cu partea sa frontala, acolo unde clasica grila este flancata de farurile cu detalii grafice futuriste si tehnologie Laser. Bara fata are la randul ei un aer agresiv, sustinut in mare parte de prizele de aer mari situate la extremitati.

BMW X2 Concept

Design-ul inovator este completat de un parbriz inclinat, un plafon coborat, lipsa manerelor de deschidere a usilor, un haion unghiular, o aripa spate proeminenta, stopuri noi si o iesire dubla pentru sistemul de evacuare.

BMW X2 ConceptBMW X2 Concept

Asa cum spuneam mai sus, acest concept prevesteste un model de serie care va prelua acelasi nume probabil anul viitor sau in 2018, dar care, asa cum era de asteptat nu va copia in totalitate design-ul conceptului prezentat la Paris.

BMW X2 Concept

Totusi, unele voci sustin ca viitorul rival al Mercedes-ului GLC Coupe va pastra configuratia in 5 usi si desenul plafonului inclinat.

BMW X2 Concept

Noul X2 va fi dezvoltat pe aceeasi platforma cu modelul X1, acest lucru insemnand ca va veni cu tractiune fata in versiunea de baza, in timp ce nivelurile de echipare superioare vor beneficia de tractiunea integrala xDrive.

BMW X2 Concept

Deocamdata nu se cunosc foarte multe detalii despre gama de motorizari, dar cel mai probabil aceasta va consta in mai multe propulsoare in 4 cilindri, pe benzina sau diesel.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze BMW X2 Concept
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 29 Septembrie 2016